sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Suklainen (melkein muta-) kakku

Pidin Tupperikutsut tuossa torstaina ja sinne tuli leivottua suklaakakkua. Tarkoitus oli tehdä mutakakku, mutta en taas muistanut, että meidän uuni käy kuumempana kuin antaa asteikkovalitsemesta ymmärtää. Näin ollen kakku ei jäänyt yhtään kosteaksi sisältä. Onneksi se ei vaikuttanut makuun millään tapaa. Maku oli ihanan suklainen! Yhdistelin netistä löytämiäni mutakakkureseptejä ja sovelsin hieman, kun ostin normaalia Fazerin sinistä tumman suklaan sijaan. Jollain näistä tempuista saattaa myös olla tekemistä kosteuden puuttumisen takia, mutta epäilen eniten tuota uunia... Kauniimminkin olisi voinut tuon kakun jätskeineen asetella, mutta kun oli kiire syömään sitä ;)













Suklainen kakku (26cm irtopohjavuokaan)

4 kananmunaa
2 dl sokeria
200g voita
n. 200g suklaata (pitäisi olla tummaa, minulla oli maitosuklaata ja söin yhden rivin ;))
2 dl vehnäjauhoja
3 rkl aitoa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilijasokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata rasva ja sulata suklaapalat tämän jälkeen rasvaan sekoittamalla. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kuivat aineet muna-sokerivaahtoon ja tämän jälkeen lisää joukkoon vielä rasva-suklaaseos. Kaada taikina 26cm irtopohjavuokaan ja paista 175-200asteessa 15-25min.

Jos kakku on jäämässä kosteahkoksi, se hyllyy hieman uunista otettaessa. Itselläni kakku oli täysin kypsä eli ei jäänyt taikinaa hammastikkuun, kun tökkäsin sen keskelle. Pinta oli minulla jopa hieman liian tumma. Onneksi ystävämme tomusokeri pelastaa ;)

Ei kommentteja: