sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Viikon sisällä neulottua

 Kuten aiemmassa postauksessani mainitsin, otin vastaan haasteen. Viittä vastausta en saanut, kaksi vain, mutta sehän ei haitannut. Voin siis itselleni tehdä ne kolme puuttunutta ;) Nyt olen saanut nämä kaksi valmiiksi. 

Tämän tein vasta alempana olevan sinisen baktushuivin jälkeen. Eli se on tuollainen tuubimallinen kaulahuivi. Neuloin sen Novitan ohjeella, joskin silmukoita oli 100 eikä 112. Lankana oli Novitan Crystalia värinä vaalea beige. Huivi valmistui todella nopeasti ja lankaa kului 2 kerää eli n. 200g. Ohjeessa sanottiin n. 300g, mutta ilmeisesti käsialani oli tuolle langalle aika väljä, koska tuolla 200g:lla sain neulottua 20cm korkean neuleen, mitä ohjeessa sanottiin. Puikkoina oli kympit.
Ensimmäisenä valmistui ylläoleva baktushuivi. Lankana oli Novitan Puro Batik tuollaisessa sinisen sävyssä, jota ei ainakaan enää löytynyt Novitan kotisivulta.Puikot olivat 4 ½. Tämä valmistui viikonlopussa. Muutama pieni virhe mahtui joukkoon, mutta sen siitä saa kun neuloo telkkaria katsoessa. Taisin myös epäonnistua identtisten puolten tekemisessä, sillä toiseen puoleen meni enemmän lankaa kuin toiseen. Syytän edelleen sitä telkkaria ;)Tällä hetkellä puikoilla on ylläoleva herkullisen värinen työ. Tarkoitus olisi saada aikaiseksi samanlainen kaulahuivi kuin tuo ylinnä oleva beige. Tässä käytän tosin helmineuletta tuon joustinneuleen sijaan. Katsotaan, mitä tulee. Mutta aivan ihana väri tuo Novitan Crystalin luumu. Pitänee käydä vielä paikallisessa tarjoustalossa hakemassa tätä lisää. Crystalia ei enää näy Novitan lankasivulla, joten olisikohan valmistus lopetettu. Näin ollen pitäisi toimia nopeasti, jos haluan saada langat hattuun ja rannelämmittimiin.

Haluaisin ehtiä tekemään vauvalle toiset villahousut ja tietysti sen peiton valmiiksi. Peiton kohdalla meinasin tosin tehdä niin, että puran tuon aloitelman ja teen ainaoikealla koko peiton, niin saan paremman tiheyden kosteussuojana käyttöä varten. Nyt tuo hahtuva neulominen jäi vähän haasteen jalkoihin, mutta jospa tämä tästä. Ihanaa neuloa tuolle vauvelille!!!

3 kommenttia:

RuusuLiisa kirjoitti...

Kevätvärit tulleet jo valikoimiin. Uskoisin Crystalin kohdalla käyneen kuten Softynkin. Kävin etsimässä Softyä violettina, mutta tilalla olikin vaaleanpunaista,sinistä jne. Eli kesävärejä.Marketissa myytiinkin sitten talvivärejä alennuksessa eli kannattaa silti mennä etsimään (laittaa siis mies asialle riittävin ohjein :D)

AnniP kirjoitti...

Oi, tuubi näyttää kovin mukavalta. Haaveilin tuollaisesta viime talvenakin, jokohan seuraavaksi tekisin...

Laura kirjoitti...

RuusuLiisa: Crystalia ei löydy enää edes Novitan sivuilta eikä myöskään näy kaupoissa mitään uusia sävyjä. Toivottavasti on vaan kevääksi/kesäksi otettu pois valikoimista, mutta saisi tulla syksyllä takaisin. Löysin langan vasta ja harmaa sekä musta vaikuttivat myös kivoilta langoilta asusteita varten.

AnniP: Tuubi on aika mukava, suosittelen ;) Ja oli nopeakin tehdä, kun pelkkää ympyrää eikä kovin ihmeellistä kuviota. Päivässä ehti aloittaa ja saada valmiiksi, vaikka tekisi välillä muutakin.