maanantai 17. tammikuuta 2011

Intoutumisen aakkoset

Minna-Leena oli listaillut omia intoutumisen aakkosiaan ja siitäkös minä sitten innostuin listaamaan myös omani :) Osa ei niinkään innosta vaan ne voivat sitten olla "elämäni aakkosia". Muutama on sama mitä Minna-Leenalla, mutta perustelut sitten ihan omia.

A - Aurinko
Rakastan aurinkoa! Mikään ei ole niin ihanaa kuin tuntea sen lämmittävät säteet iholla. Nautin aurinkoisista päivistä, mutta rannalla en mieluusti makoile aurinkoa "ottamassa".

B - Biologia
Biologia oli lempiaineitani koulussa ja vieläkin välillä inspiroidun miettimään perinnöllisyyttä, luontoa ja sen sellaista.

C - Costa del sol
Olin siskoni kanssa viime keväänä Costa del solilla ja tykästyin paikkaan kovin. Olimme pienessä paikassa Fuengirolan ja Marbellan välissä.  Ei liikaa turisteja vaan rauhallista menoa, aurinkoa ja hyvää ruokaa.

D - Dumle
Dumlet ovat ihan älyttömän ihania karkkeja! Parasta, kun antaa karkin sulaa hiljaa suussa ja jäljelle jää se pehmeä toffee :)

E - Esikoinen
Odotan tällä hetkellä esikoistani. Arvioitu toimitusaika on helmikuun loppupuolella. Se, jos mikä innostuttaa ja jänskätyttää tällä hetkellä.

F - Facebook
Yhteydenpitoväline kavereihin ja ajantappoon vähän liiankin tehokas. Välillä kavereiden tekemisistä inspiroituu.

G - Gibraltar
Gibraltar oli hassu paikka Espanjassa. Se oli vähän kuin vanhaan aikaan jämähtänyt Britannia. Puhelinkioskeja, bobbyjä ja tietysti fish & chipsejä. Apinat olivat erikoisuus. Ne olivat aika suloisia!

H -Harmaa
Pidän harmaan erisävyistä todella paljon. Viime kesänä maalasimme meidän talon. Siitä tuli harmaa valkoisin puittein. Rakastan harmaansävyisiä laattoja ja erilaisia kuositeltuja tapetteja. Odotan innolla, että saisimme ensi kesänä tehtyä kylppäriremontin!

I - Ihana
Käytän paljon sanaa "ihana". Se on sekä hellittelevä että arvostava sana. Kengät voi olla ihanat ja oma mies voi olla ihana :)

J - Joulu
Joulu on ihanaa (tahtomattaankin tuli tuo sana tuohon) ja rauhallista aikaa. Olemme pari vuotta jo olleet kotona joulua viettämässä ja pyytäneet sitten vieraita meille. Kahden avioerolapsen (minä ja mieheni) sahaaminen neljän eripaikan välillä aiheutti joululle pelkän stressin ilmapiirin ja kyllästyimme siihen täysin.

K - Koti
Mitä sitä enempää selittelemään. Koti on koti ja rakas paikka.

L- Lapsi
Kohta minulla on lapsi. Oikeastaan se on jo, mutta toisaalta ei. Minulla on jo yhteys sen kanssa. Monesti tulee vatsaa siliteltyä, kun vauva puskee takamustaan tai jalkaansa ulospäin. En malta odottaa, että saan pienen syliin.

M - Mieheni
Rakkaani.

N - Nauru
Nauran paljon, ilo on ihanaa! Ihaninta on pienen lapsen nauru, niin vilpitöntä ja onnellista.

O - Onnellisuus
Elämäni on onnellista, sillä olen terve, minulla on rakas aviomies, mukava koti ja sopiva toimeentulo.

P - Puhtaus
En ole siisteysintoilija, mutta silti pidän puhtaasta. Minusta on ihanaa käydä nukkumaan puhtaisiin tuoksuviin lakanoihin. Pidän siitä, että aamulla mennessä keittiöön koko kyökki ei ole tiskiä täynnä. Meillä on usein koirankarvaa lattialla. Se häiritsee minua. Silti olen laiska imuroimaan. Kodissa saa kuitenkin näkyä asumisen jäljet. Pieni sekaisuus ei siis haittaa.

Q - Quu
Olen tylsä, kun valitsin tähän taivaalla möllöttävän kuun. Kuun veteen luoma silta on kaunis.

R -Remontointi.
Taloamme pitäisi remontoida. Varsinkin kylppärin osalta. Kylppäri on alkuperäinen 60-luvulta. Ihanaa tapettia seinissä, jne... (aivan kauhea)

S - Sauna
Rakastan saunaa. Voisin löylytellä päivittäin! Meillä on puusauna, jossa saa todella lempeät löylyt.

T - Tuokio
Pitää osata nauttia hetkistä.

U - Uni
Nukkuminen on parhautta! Unet ovat minulle tärkeitä. Nyt raskaana ollessa yöt ovat katkonaisia ja unet jäävät usein kesken. Se harmittaa. En kuitenkaan tulkitse unia sen kummemmin.

V - Voima
Vahva sana. Olen voimakastahtoinen ja saan voimaa ympärillä olevista positiivisista ihmisistä.

W - Wii
Mieheni osti meille Wiin. Sitä tulee pelattua lähinnä silloin, kun meillä on vieraita. Mario cart on kiva peli :) Mukavaa yhdessäoloa.

X - Xylitol
Täysxylitolpurkkaa tulee syötyä usein. Emme halua, että lapsellemme siirtyy karies-bakteeri. Kuulemma täysksylitolia syömällä siirtymistä voi hieman ehkäistä.

Y -Ystävät
Minulla ystävät ovat tärkeitä. Joskus voi mennä aikaa, että heitä ei näe, mutta kun näkee, tuntuu, ettei ole erossa koskaan ollutkaan.

Z - Zumba
Maha-asukki zumbailee ja itsekin tykkään kovin zumban rytmeistä.

Å - Åland
Olen käynyt kerran Ahvenanmaalla. Olemme mieheni kanssa puhelleet, että olisi hauska mennä kiertämään saarta joku kesä. Siellä fiilis on kuitenkin ihan erilainen kuin mantereella.

Ä - Äiti
Äitini on minulle tärkeä ja kohta minusta tulee äiti. Jännittää. Osaankohan?

Ö - Öitä
Käytän usein tätä sanaa toivottaessani hyvää yötä. Se taisi jäädä jostain teini-iästä. Ei niin lempeä ja kohtelias kuin "hyvää yötä", mutta kuitenkin ystävällinen toivotus.

2 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Tuli noista sun aakkosista mieleen omat tunnelmat ja ajatukset mieleen vuosi sitten. Silloin kun odotin esikoistani. Se oli ihanaa aikaa.

Laura kirjoitti...

Minna-Leena: Joo, näitä oli tosi mukavaa miettiä. Joutui ihan kunnolla ajattelemaan välillä, varsinkin hankalien aakkosten kohdalla :)

Anna: Hauska kuulla! Tämä on kyllä aika ihanaa aikaa; jännittää, kauhistuttaa ja innostuttaa samanaikaisesti, positiivisessa mielessä.