lauantai 13. huhtikuuta 2013

Törkeen hyvä kanapasta

Mun isä tuli eilen käymään meillä pitkästä aikaa ja ajattelin tehdä ruuaksi semmosta sitruunaista kanapastaa. Olin sitä tehnyt kerran aiemmin, mutta silloin sitruunaa tuli liikaa eikä se sitten oikein ollut mun makuun. Nyt laitoin pikkusen vähemmän sitruunaa ja voi vitsit, että tuli hyvää. Tässäpä ohjetta... SITRUUNAINEN KANAPASTA 600g broilerin maustamattomia suikaleita (tai sitten filettä, jonka viipaloi) 1 isohko sipuli 1 iso valkosipulin kynsi 1 sitruuna 200g maustamatonta tuorejuustoa 2,5dl ruokakermaa 100g grana padano -juustoraastetta n. 1tl mustapippurirouhetta 1 tl chilijauhetta Ruskistukseen öljyä ja voita Ota kana huoneenlämpöön n. 30min ennen paistoa. Pilko sipuli ja lisää pannulle, johon on sulatettu reilusti voita öljyn sekaan. Kuori valkosipulin kynsi ja tee siihen pieniä reikiä/viiltoja. Lisää mukaan pannulle. Lisää sipuleiden joukkoon porisemaan myös chilijauhe. Kun sipuli on vähän kuulottunut, lisää mukaan kanasuikaleet ja paista kypsiksi. Paistamisen aikana tee tuorejuustosta ja kermasta tahna. Sekoita tahnaan puolikkaan sitruunan kuori sekä vajaan sitruunan mehu. Säästä sitruunan puolikkaat, koska niistä voi halutessaan lisätä makua vielä myöhemmin. Kun kanat ovat kypsiä, lisää juustokermatahna pannulle. Anna kiehahtaa hetki. Lisää mukaan mustapippurirouhe ja grana padano -juustoraaste. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja sitruunalla. Tarjoa kastike penne-pastan kanssa. Pastan voi myös sekoittaa kastikkeeseen, jotta maku tarttuu myös siihen.

Ei kommentteja: