keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Uskomuksia tulevan lapsen sukupuolen ennustamiseen...Usein raskaanaolevan olemuksesta yritetään tehdä päätelmiä tulevan vauvan sukupuolesta. Ajattelin verrata viimeisintä raskauttani terveys.fi -sivustolta löytämääni listaukseen. Tuon listauksen lisäksi löysin vielä vau.fi-sivuston artikkelista muutamia uskomuksia, joita vertaan myös. Hauska näillä on raskaana ollessa leikitellä, varsinkin silloin, kun sukupuoli ei vielä ole tiedossa :)


Jos vatsasi on kovin ylhäällä, vauva on todennäköisesti tyttö. Jos taas alhaalla, tulossa on poika.
- Vatsani oli aika ylhäällä (myös ensimmäisessä) raskauden aikana ja vielä synnärilläkin näytti, että se ei ole mihinkään tippunut. Tyttövatsa siis tämän mukaan ja tyttö tuli. Joku uskomus lisäksi sanoo, että jos raskaus ei näy takaapäin, tulee poika. Minulla ei näkynyt ja mustan paidan ollessa päällä ei edestäkään nähnyt, kun mulla oli vyötärö näkyvissä. Sivuprofiilista sitten kyllä ;) Eli tämä viimeisin uskomus ei meidän kohdalla kyllä pitänyt paikkaansa.
Legendan mukaan yli 140 sykettä minutissa tarkoittaa tyttöä ja alle 140 poikaa. 
- Meidän vauvalla oli välillä syke 145-165, mutta varsinkin lopussa syke oli lähes poikkeuksetta alle 140. Ei siis syke ainakaan antanut minkäänlaista tietoa sukupuolesta...
Himoitsetko jäätelöä joka päivittäin? Jotkut uskovat, että se tarkoittaa tyttölasta. Jos mielit taas kaikkea suolaista ja hapanta, tulossa on poika.
- Himoitsin jäätelöä ja sitä tuli tuhottua kiitettävästi. Osaksi siksi, että maitotuote neutralisoi närästysfiilistä. Tämä piti siis meidän kohdalla paikkansa.
Legendan mukaan Maya-intiaanit määrittelivät vauvan sukupuolen äidin iästä synnytyshetkellä ja synnytysvuodesta. Jos molemmat luuvt ovat joko parillisia tai parittomia, tulossa on pikku-prinsessa. Jos toinen luvuista on parillinen ja toinen pariton, luvassa on pikku-prinssi. 
- Itse olin synnyttäessä 28 ja vuosi oli 2013. Ei tullut poikaa. Ei ole Maya-inkkareihin tässä uskomista...
Jos naamasi kukkii kuin kevätniitty, voit syyttää siitä tulevaa tyttö-vauvaa. Uskomuksen mukaan tyttö vie äidiltään kauneuden, joten siitä finnit. 
- Eipä ollut finnejä, eikä tullut poikaa...
Ota kihlasormuksesi (tai muu sormus) ja pujota se naruun. Roikota sormusta narussa vatsasi päällä. Jos sormus pyörii ympyrää voit odottaa poikavauvaa, edes-taas -liike ennustaa tyttövauvaa.
- En kokeillut, mutta eikös sitä sanota, että tuo maanvetovoimaan tai muuhun tommoseen liittyy tuo sormuksen liike... Se siis alkaa pyöriä automaattisesti sitten tietyn ajan päästä. Tiedä häntä...
Olitko todella pahoinvoiva ensimmäisen kolmanneksen aikana? Tai oletko vielä? Merkit viittaavat tyttölapseen. Vähäinen tai olematon pahoinvointi viittaa taas poikaan.
- En ollut todella pahoinvoiva, mutta etoi samoin kuin ekan kohdalla... Mahdollisesti pitää siis paikkansa. Ehkä.

Ylimääräisten raskauskilojen kertyminen viittaa poikalapseen 
- Itselleni tuli ensimmäisessä raskaudessa 25kg ja toisessa 16kg. Tyttöjä tuli. Miten lasketaan ylimääräiset kilot? Molemmissa raskauksissa kilot karisivat ja karisevat imetyksellä... Jos ei olisi tullut yhtään kiloja vauvan painon lisäksi, olisin luuviulu imetyksen päättyessä.
Saat pojan, jos jalkakarvat kasvavat tavallista nopeammin 
- Ei varsinaisesti kyllä kasvanut, joten liekö sitten paikkansapitävä meidän kohdalla ;)
Jos sinua yrjöttää aamuisin, saat tytön; jos sinua yrjöttää päivällä, saat pojan
- Minulla oli 24/7 etova olo. Tuli, jos ei syönyt säännöllisesti. Ei voi siis sanoa, että meidän kohdalla olisi pitänyt paikkansa.
Sitten pari uskomusta vauvan ulkonäöstä:
Närästys raskaana viittaa siihen, että lapsella on tuuhea tukka syntyessään 
- Tukka oli päässä, samoin kuin esikoisellakin. Tosin tuosta alhaalla olevasta lähdelinkistä näkee, että ei tuo uskomus kyllä oikeasti paikkaansa pidä. Mutta kyllä minua närästi. Rennie oli ystävä ;)
Jos sinulla on raskaushimoja, mutta et toteuta niitä, lapsellasi on syntymämerkki 
- Kyllä mä jätskiä söin. Muita himoja ei oikeastaan ollut. Paitsi punaviiniä välillä teki mieli, mutta eipä sitä voi tuossa tilassa litkiä. Ja molemmilla lapsilla on syntymämerkit. Esikoisella silmien välissä nenän yläpuolella "kastimerkki" ja kuopuksella silmäluomissa haikaranpuremat, samoin niskassa. Mutta tämäkin uskomus torpataan tossa linkissä...


Ei kommentteja: