maanantai 29. huhtikuuta 2013

Keväisiä pomppuja ja unipöhnää

Aamu alkoi tosi loistavasti; lapset nukkuivat pitkään. Nuorempi heräsi 8:15 ja vanhempi 8:30. Tämä on harvinaista. Mutta vanhemman pitkään nukkuminen oli varmaan myöhästyneen nukkumaanmenon syytä. Miekkonen kävi eilen ostamassa meille trampoliinin, jonka kasaus myöhästyi ja Eepulle oli luvattu testipomput, niin lupaushan piti pitää. About pari tuntia (eli sen kasausajan) hän kävi säännöllisesti ehdottamassa, että pääsisi jo hyppimään. Aina oli vastaus "ihan kohta"... varmaan tuo lausahdus koki eilen pienen inflaation. Sisälle tuli kiukkuinen pikkuipana, kun eihän sieltä pomppimasta olisi malttanut lähteä nukkumaan. Hän nukahti 22:30. Tosi hyvä nukahtamisaika tommoselle kaksveelle. No nuorempi sitten kävi yöunille jo kasilta, niin mähän jänskätin 23:00 mennessäni nukkumaan, että varmaan vajaan tunnin sisään saan herätä. No enpäs saanut! Hän heräsi ekan kerran vasta kahdelta eli nukkui 6h pätkän. Sitten seuraava pätkä oli about neljä tuntia ja viiminen sitten parisen tuntia.

No en tiedä johtuiko liian pitkistä yöunista, niin mennessäni vaihtamaan vauvalle päivävaatteita, puin itselleni housut väärinpäin. Kotiäidin peruslookista johtuen huomasin tämän vasta istuessani syöttämään lasta. Ihmettelin miten housun kaulus valahtaa istuessaan niin alas... Verkkareiden etuja. Varmaan en ois huomannut tota pitkään aikaan, jos en ois istumaan käynyt. Ehkä vasta ulos mennessä, kun verkkareiden punttivetskarit ois jääneet kengän päälle eikä taa. Ja kenkiä laittaessa ois taas puol pyllyä näkynyt. Pahoittelen mahdollista syntynyttä mielikuvaa. Tässä keväinen kuva tältä päivältä pihalta, ajattele ennemmin tätä:


Aamulla suunnattiin tietysti heti pihalle, kun vain kerettiin. Pari tuntia hurahti nopeasti pomppiessa ja haravoidessa. Eepu totesi pomppiessaan, että hän on Tikru :) Sain tuon Tikruni jopa heti sisälle, kun syömäpuuhat kutsui. Yleensä on tultu itkupotkuraivaroiden, kun ei olisi vielä maltettu tulla sisälle. Vauvelsson nukkui koko ulkoilun ajan ja heräsi hänkin syömään juuri, kun oltiin sisälle menossa.

Tämän päivän to do -listalla on talvivaatteiden pesua ja kaupassa käynti. Niin, ja käyn hakemassa yhden fb-kirpparioston. Löysin 6 eurolla Eepulle mekon ristiäisiin. Jos mekko on yhtä hyvä livenä kuin kuvassa, niin on kyllä kiva löytö. Yritin nettikaupoista bongailla kivoja, onneksi en vielä ehtinyt tilata. Pomp de Luxilta olisi tosin muutamia potentiaalisia löytynyt :) Just äsken myin pari bodyä 6 eurolla, niin menee plusmiinusnolla nuo kirpparoinnit tälle päivälle :) Vielä pitäisi päivänsankarille itselleen löytää kiva mekko, jonka laittaa kastemekon jälkeen päälle. Joo ja pientä kokoa oleva valkoinen body pitäisi myös löytää. Esikoinen oli kokoa tai kahta isompi omana kastepäivänään, niin ei voi samaa laittaa.

Meidän raparperipenkki antaisi ymmärtää, että tulevana kesänä saa raparperisoppaa ja -piirakkaa!! JEI!Ei kommentteja: