perjantai 28. marraskuuta 2014

Opintoja ja vauva-aiheista pohdintaa

Miekkonen on nyt ollut reilun viikon perhevapailla ja itse olen tällä viikolla ollut oikeastaan päivittäin koululla tekemässä yhtä ryhmätyötä. Olen huomannut, että olen tehokkaimmillani 9-12 välisellä ajalla. Sitten tulee totaali koomavaihe 12-14 ja 14-18 on taas tehokasta aikaa. Mutta hyvälle mallille tuon silti sain. Vähän päänvaivaa aiheutti se, että toteutustapana on pelkästään powerpoint-esitys. Olemme tottuneet "minigraduihin" eli word-muotoisiin raportteihin. Vähän pitää vielä viilata, niin sitten se on siinä. Tai on vielä esitys ensi viikon perjantaina. Laskeskelin tuossa, että nyt joulukuun kolmen tentin jälkeen mulla ois keväällä enää yksi venäjän tentti. Vähiin käy ennen ku loppuu :) on keväällä pari kurssia venäjän lisäksi, mutta niitä ei tentitä. Tehdään harkkatöitä. Täytyy muuten myöntää, että nää muutamat "koulutyöpäivät" saa mut aika väsyneeksi. Selkeesti huomaa, ettei ole tottunut näin pitkäkestoisiin aivotöihin yhden päivän aikana.

Kävin eilen neuvolassa. Kaikki oli tosi hyvin. Vauva on nyt kääntynyt raivotarjontaan, josta osoituksena on kipeähköt potkut kylkiluihin. Kohdunpohjankorkeus oli 30cm eli keskikäyrää mennään tehokkaasti. Eepua odottaessa oli sama, joten neuvolalääkäri saa nyt kunnian keksiä painoarvion muutaman viikon päästä. Jospa ois pitkä ja hoikka, niin ei ois epäilystä siitä mahtuuko syntymään :)

Havahduin tuossa, että pitäisi varmaan pikku hiljaa alkaa valmistautua viidennen perheenjäsenen saapumiseen muutenkin kuin ajatustasolla. Sängyn voisi hakea varastosta tai ainakin raivata sille paikka lastenhuoneeseen. Vaatteet voisi käydä läpi ja ostaa vielä mitä tarttee. Mielenkiintoista nähdä mitä Liu tuumaa, kun vauvan vaipat meneekin hänen vaippalaatikkoon.. se kun on hoitopöydän laatikko. Omia synnytyksen jälkeen sopivia vaatteitakin voisi kaivella säilytyslaatikoista kaapin perälle.

Onhan tässä vielä kaikenlaista ennen kuin vauvelin saa syliin, mutta jos sitä pikku hiljaa tekee niin kuluisikohan aikakin sitten kuin huomaamatta :)

Tänään rv 33+3. Selkä on alkanut kipeytyä ajoittain. Sohvalla istuessa pitää laittaa pikkutyyny tueksi. Liun takaisin sänkyyn palauttelu iltaisin useaan otteeseen aiheuttaa harkkasuppareita, ei pahoja tosin. Hurjasti on kaikenlaista intoa tehdä asioita. Välillä vaan väsymys torpedoi mun hienot suunnitelmat toteuttaa ideoita. Usein iltaisin totean Miekkoselle, että on aika raskas olo. Maha painaa jo aika tavalla ;)

Ei kommentteja: