keskiviikko 6. elokuuta 2014

Luontojuttuja


Jokaiseen päivään kuuluu kävelyretki postilaatikolle lasten kanssa. Eepun suurinta hupia on "lukea" meidän nimet postilaatikosta. Ensin pitää lukea ihan väärin ja sitten lopulta oikein. Maalla kun asutaan, meidän laatikossa lukee osoitekin ja näin ollen likka muistaa meidän osotteen, joka lienee ihan hyvä juttu.


Postilaatikolta kotiin kävellessä käytiin katsomassa miten mun rikkaruohot  kasvimaa jakselee ja varsinkin maissit. Hyvältä vaikuttaa. Sieltä niitä muutama tähkä pilkotti. Muuten tarttee sanoa, että mun kasvimaan pito on todella retuperällä. Rikkaruohot rehottaa enemmän kuin kasvit, mutta oikeastaan mua ei edes haittaa. Kesäkuussa heti istuttelun jälkeen kirpat tuhos mun kaalien taimet, avomaan kurkku ei itänyt, lantuista iti pari, vaikka 50 istutin, sitten mun kesäkurpitsa ei ala kasvattaa kurpitsoja, se vaan kukkii (kuivuus vaivanee) ja punajuuret sekä palsternakka kärsii ihan vaan laiskan kitkijän takia. Mutta ku ei vaan ole huvittanut kuumalla tuolla auringon paahteessa kökkiä. Herneitä ollaan lasten kanssa syöty ja tilliä pitäisi käydä nappaamassa pakastimeen/kuivata. Mansikoita tuli paljon, reilu 5kg. Perunaa tulee vähän nihkeästi. Laitettiin sitä melko paljon, mutta Miekkonen ei ehtinyt mullata ajoissa ja rikkaruohot pääsivät ottamaan vallan varsinkin Timo-lajikkeen osalta. Saas nähdä ehtiikö kukkia olleskaan. Matildasta saatanee ihan ok sato. Toivottavasti mukulat olisi edes jonkin kokoisia, sillä emme laittaneet mitään myrkkyjä tai lannotteita pellolle. 


Kesä on kiva, kun on luonnon kukkia ja pörriäisiä. Eepun kanssa tunnistellaan kasveja kävelyreissulla. Tää on hiirenvirna.Tossa meidän vieressä on tuommonen ihana metsä, jossa on ihan sammalmatto pohjalla. Siellä on kiva käydä kävelemässä ja ottamassa happea rankkojen päivien jälkeen.


Iltasella kävin ihmettelemässä josko olisi kanttarelleja ollut, mutta eipä tuo ollut ihme, että näiden sateiden jälkeen siellä mitään suurta ollut. Pari tuommosta pientä kuivunutta rääpälettä löysin. Jätin maahan.


Söpö käpy.


Mustikkaa olisi ollut. Oli jopa isoa eikä yhtään näivettynyttä. Pitänee käydä keräämässä. Tulisi samalla testattua semmonen varrellinen marjuri, jonka tuo rakas Miekkonen mulle oli käynyt ostamassa. Mä vähän epäilen, että onko siitä mihinkään vai repiikö juurineen. We'll see :)

Ei kommentteja: