Tällä viikolla meillä syödään seuraavia ruokia:
Ma: Lounaaksi pinaattikeittoa, Iltaruuaksi juustomakaronia Kaksplussan 1/13 ohjeen mukaan
Ti: Lounaaksi juustomakaronia, Iltaruuaksi kaalilaatikkoa ja jälkkäriksi puolukkakiisseliä kermavaahdolla.
Ke: Lounaaksi juustomakaronia, Iltaruuaksi kaalilaatikkoa
To: Lounaaksi mahdollisesti kaalilaatikkoa tai sitten syödään sekä lounaaksi että iltaruuaksi kanawokkia.
Pe: Lounaaksi kanawokkia ja iltaruuaksi jauhelihapihvejä ja perunoita
La: Lounaaksi jauhelihapihvejä ja perunoita, iltaruuaksi linssikeittoa vanhan Maku-lehden reseptin mukaan
Su: Lounaaksi linssikeittoa ja iltaruuaksi tortilloja
Tuossa on taas aika paljon ruokaa ja teen isoja satseja, joten osa ruuista saattaa siirtyä tehtäväksi vasta seuraavalle viikolle. Viime viikon ruuistakin siirtyi tuo juustomakaroni tälle viikolle ja tortilloita ei vielä viime viikolla tehty.
Torstaina ollaan aamupäivästä kaverin luona. Jos tuota kaalilaatikkoa ei tältä illalta enää jää Esikon lounastamisen verran, niin pitää hänelle joku lounas kehittää huomiselle. Ollaan kuitenkin päikkäreihin asti kylässä ja tullaan kotiin nukkumaan.
Tässä muuten jakoon aivan älyttömän helppo kalaruoka, jota meillä syötiin viime perjantaina:
400g pakasteseitä
1 pkt mustaa koskenlaskijaa
1 kalaliemikuutio
2dl ruokakermaa
1 sipuli, jos haluaa
lisäksi perunoita
Kala laitetaan vuokaan, voi laittaa myös jäisenä. Kattilassa kuulotetaan sipuli ja lisätään kalan päälle, kattilaan lisätään tilkka vettä ja kun vesi kiehuu, laitetaan sekaan paloiteltu Koskenlaskija ja liemikuutio. Kun juusto on sulanut, lisätään mukaan ruokakerma. Tämän jälkeen kastike kaadetaan kalan päälle ja laitetaan uuniin. 175 astetta ja joku 30-45min, riippuu vuuan koosta. Ruoka on valmista, kun pinta on saanut jonkun verran väriä.
Tämän ruuan voi valmistaa myös niin, että tuplaa kalan määrän. Tällöin voi olla hyvä lisätä yksi purkki ruokakermaa vielä mukaan. Toisin sanoen, tämän voi valmistaa myös, jos kaapista löytyy ainoastaan puolikas Koskenlaskija-paketti... Menikö hankalaksi? ;D
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti