torstai 1. elokuuta 2013

Kaverin kyläilyä uhmaikäisen tahdittamana

Kaveri kävi eilen moikkaamassa ja oli kyllä meikäläinen varmaan hehkeetä seuraa.

Ensinnäkin koko päivä oli mennyt kaksveeuhmaa sietäessä. Aamupäivällä satoi, joten pihalle ei menty. Sen seurauksena hypeltiin hieman seinille tai ainakin sohville. Ja minä kiellän. Sitten vähän hörskötettiin vesimukia sohvalla ja muutamassa paikassa lattialla. Ja kun otin vesimukin pois, fiksu tyttäreni haki lelukopasta lelumukin ja kävi näppäränä täyttämässä sen vessassa ja taas vahingossa hups vaan läikky. Ja pikkusisko, se vasta onkin ärsyttävä kaksveen mielestä. Ei saa sisko katsoa ei varmasti saa ja sitten jos isosisko menee pikkusiskon viereen köllöttämään lattialle ja pikkusisko koskee häneen, niin auta armias. Toim.huom. pikkusisko ei vielä varsinaisesti liiku, joten...

Kaverin sitten saavuttua esikoinen oli intopinkeänä, koska olin sanonut, että kun kamu tulee, käydään kahville (eli siis syömään). Kaveri ei ollut ehtinyt edes sisälle, niin alkoi syömään-syömään -hokeminen. Kahvihetki sitten taas oli aikas mielenkiintoinen ja sujui jotenkin. Yritettiin fiksusti keskustella jotain aikuisten juttuja, niin joko tuli pissahätä, kakkahätä tai muuten vaan äitin piti lähteä jonnekin tekemään jotain. Lyytikin oli parahiksi herännyt ja piti siinä sitten ruokkia tietysti. Yhtäkkiä huomaan tosi suvereenisti selittävän ystävälleni kuopuksen maidontilauksesta, siitä johtuvasta ylettömästä puklailusta ja meikäläisen superläntikkäistä vaatteista. "Joo, joo" vastaili kaveri tosi myötätuntoisesti ;) Sanomattakin selvää, että välttämättä kaverini suurimpiin mielenkiinnon kohteisiin ei kuulu miten rinnat toimivat vauvaikäisen kanssa ja mitä seurauksia maidon hetkellisellä ylituotannolla on... No tulipa selitettyä...

Kun sitten päästiin jopa sohvalle istumaan, alkoi esikoisen show. Hänhän oli alunperin mennyt isänsä kanssa pihalle, mutta tullut jo takaisin. Piti heitellä lehtiä pöydältä, piti kiusata pikkusiskoa, levitellä tavaroita, repiä koiraa ja mitäköhän vielä.

Kaverini lähdettyä totesin miehelleni, että saa nyt viedä Eepun pihalle ja riehuttaa sitä vähän, kun tuntuu käyvän kierroksilla, mikä sitten näkyy tommosena käytöksenä. Meidän tuuria, että tramppa oli sitten märkä. Ei muuta kuin housuja vielä sitten vaihtamaan.

Jos ei tommosen meiningin näkemisestä tule vauvakuumeen laskua, niin ei sitten mistään :D (En tosin tiedä miten tommonen hymyilevä vauva sitten vaikuttaa asiaan..)

Katsoessani illalla peiliin, oli naama väsynyt, tukka lätässä ja otsis pinnistä puoliks rötsähtänyt, mustissa housuissa pukluja ja valkoraidallisen paidan pukluja en onneksi nähnyt. Kunnon kotiäiti-look. Aamen.

Mutta siis kaverini S, kiitos ja anteeksi :D Oli kuitenkin tosi ihanaa nähdä! Nyt varmaan ymmärrät, miksi viimeksi halusin nähdä kahvilassa ilman mukeloita ;)

5 kommenttia:

Sussu kirjoitti...

<3 Tuun aina & varmasti uudestaankin. Oli kivaa ja erilaista ku mun normiarki, sitä kaipaankin kun poikkeileen tuun! :D

Laura/Ikimuistoista kirjoitti...

No kiva :D Ja toisaalta on se kiva, ettei toi vanhempi oo turhan vieraskoree... saapahan kaikki nähdä lapsiperhearkee niin hyvässä ku pahassaki :)

Bluefly kirjoitti...

No vastaavaa on meilläkin, koko ajan. Hermot aika kireellä kun kolmatta kertaa siivoo tahallaan johonkin kaadettua vesimukia. Ei auta vaikka laittais juomapullon, kun siitä suuosasta voi lorottaa vedet ulos. Tai sit hakee just jonki lelumukiin ite lisää. Ehkä eniten ärsyttää se kun revitään kaapeista kamat ulos ja "äiti kato mitä tein", kun pyytää laittamaan kaiken takas niin "äiti siivoo/korjaa". Kiva blogi noin yleensä ja mukava lukee kuulumisianne. T. Duunikaverisi jonka tyttö synty 10 päivää E:tä aikasemmin.

Laura/Ikimuistoista kirjoitti...

Kuinka lohduttavaa, etten ole yksin :D Tarttee vaan "lohduttautua" ajatuksella, että tämä on taas "vain yksi vaihe" muiden joukossa. Plaah. Meinasin tulla tstolla käymään lähiaikoina. Pitänee tulla etsimään teidän vanha uusi mesta...

Bluefly kirjoitti...

Tuu ihmeessä. Me istutaan 4. kerroksessa A talon puolella, heti B talon välikäytävän jälkeen.