keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Keväisiä ajatuksia ja hieman kesäisiä suunnitelmia

Taas on pakko vähän hehkuttaa tätä kevättä! Aivan mahtavaa on tuntea auringon lämpö ja nähdä se lämmin sävy, jonka se muodostuu varsinkin ilta-auringon aikaan.

Kevät toki näkyy monella muullakin tavalla. Kävin vanhimman muksun kanssa pyöräilemässä. Tai hän pyöräili ja minä juoksin perässä. Käytiin katsomassa josko lähiojasta löytyisi jo sammakonkutua. Ajattelin, että vielä olisi liian varhaista, mutta kyllä siellä sitä jo oli! Samalla pyöräreissulla bongattiin myös näsiä, jonka kukkia käytiin haistelemassa. Törkeen huumaava tuoksu, sopii ulos! Tuoksu on vähän kuin hyasintilla – liian voimakas sisätiloihin (mun mielestä). Nuo on sellasia väriläiskiä keväisessä harmaudessa ennen kuin alkaa vihertää.

Kaunis, mutta myrkyllinen!

Ja kohta muuten vihertää!! Pihalla kierrellessä väkisinkin huomaa kevään etenevän. Puiden silmut ja kirpakan raikas raparperi ovat alkaneet ilmestyä pihapiiriin! Kohta saa taas heinäsoppaa, kuten serkkuni tapasivat nimittää raparperikiisseliä.


Hitaasti, mutta varmasti :) Kohta saa raparperiä!Silmut sadekylvyssä! Mä niin odotan sitä kevään ensivihreää!


Lenkillä käydessä tuli jotenkin tosi ilonen fiilis, kun näki taas kuovit pellolla. Joka kevät kaksi kuovia ilmestyy samalle peltoalueelle. Se on jotenkin sykähdyttävää, kun näkee niiden päät sieltä korsisängen seasta ja ne komeat nokat. Kuovit saa väkisinkin mielen keväiseksi ja käynnistää hiljalleen kesän odotuksen. 

Kesällä on tarkoitus lähteä perheen lomanviettoon perinteisesti Ruotsin laivalle. Bookattiin Siljalta muumihytti. Saas nähdä millainen se on. Toivottavasti me mahdutaan sinne koko perhe. Ainakin se on isompi kuin normaali hytti :D Jos sinne ei mahdu juniorille matkasänkyä, niin hän nukkukoot sitten mun ja miehen välissä. Jos asioista ei tee ongelmaa, ne eivät sellaisiksi muodostu!

Muuten sitten mun kesään kuulunee gradu ja toivottavasti elokuussa saan sanoa, että gradu on palautettu!

Mutta aion myös grillata ja syödä jätskiä. Ja tietysti oleilla mökillä ja pihalla. Mut yks toive sääherralle, vähän enemmän lämpöä kuin viime vuonna. Please, kiltti!!

Ei kommentteja: