lauantai 9. huhtikuuta 2016

Kiireen kesyttäjiä

Jossain vaiheessa huomattiin Miekkosen kanssa, että oli haastavaa sopia menoja, kun ei tiedetty onko toinen mahdollisesti sopinut jo samalle ajankohdalle jotain. Haastavuutta lisäsi toki se, että joissain menoissa oli oletuksena se, että kun itse on poissa, toinen on lasten kanssa. Olisimme voineet jakaa omat kalenterimme, mutta sitten molempien puhelimet olisivat kilkuttaneet toistemme menoista, vaikkei ne koskisi toista osapuolta ollenkaan.

Ratkaisu oli perheen oma sähköpostiosoite ja sen kautta toimiva kalenteri. Älyttömän kätevä! Molemmille päivittyy kalenteri reaaliajassa ja pystytään sopimaan menoista myös "toisen seläntakana". Ei enää ylimääräistä soittelua "onko sulla sillon ja tollon mitään". Toki välillä pitää järjestellä, jos molemmilla osuisi menoa samaan kohtaan, mutta ainakin päällekkäisyydet ovat saman tien tiedossa. Ei vasta h-hetkeä edeltävänä iltana!

Samalla tavalla ollaan otettu käyttöön driven kautta toimiva kauppalappu. Meillä on puhelimissa mahdollisuus laittaa drive-tiedostoon kuvake työpöydälle ja näin ollen se on saatavilla molemmille. Voidaan siis kirjoitella samaan kauppalappuun ostettavaa sitä mukaa kuin niitä tulee. On muuten säästänyt monta "ai nii, unohin kirjottaa lappuun" -juttua, kun samantien kirjottaa sen sinne tiedostoon. Ja kumpi tahansa voi käydä kaupassa. Se tiedosto on myös mahdollista kategorisoida sen "oman" kaupan mukaan. Meillä on hedelmät ja vihannekset, liha ja kala, juustot ja leikkeleet, maidot, jne... siinä järjestyksessä (noi on siis kategorioita, joiden alle listataan noihin kuuluvat tuotteet) kuin ne kaupassa liikkuessa tulevat eteen. Näppärää. Mulla on tiedostona myös lasten olemassa olevat ulkovaatteet listattuna. Voi sitten kätevästi katsoa, että mitä puuttuu, jos tulee hyviä tarjouksia eteen. Ostan tosi harvoin ulkovaatteita normaalilla hinnalla!

Ei kommentteja: