keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Kasvimaa mielessäin...Koska asun maalla, täytyy tietysti kesällä saada kunnon kasvimaa. Oli minulla taajamassa asuessakin kasvimaa, mutta nyt saan oikein ison sellaisen. En ole koskaan aiemmin esikasvattanut yhtään mitään, mutta tänä vuonna ajattelin repästä.


Laitettiin Eepun kanssa kasvamaan sipulia ja juuriselleriä. Kovin oikeaoppisesti ei jaksettu tehdä, kun olisi pitänyt olla hienot välimatkat siemenillä ja tietyn verran siemeniä tietyllä alueella. Meillä oli ronskimmat otteet ja reilusti ripottelemalla istuteltiin.


Nyt ne itää (paitsi toi yks laatikko, jota tuli alkuun ylikasteltua. Tänään vasta bongasin sieltä ekan verson) ja kohta pitäisi erotella niitä pienempiin purkkeihin kasvamaan. Kohta sitä saakin sitten laittaa toisiakin kasveja itämään. Tarkoitus olisi ainakin kukka- ja parsakaalia laittaa sekä avomaankurkkua. Pinaatti, porkkana ja salaatti ei mitään esikasvatuksia tarvitsekaan. Kirsikkatomaatit ostan taimena. Toivon, että minulla on joskus kasvihuone, johon saan tomaatteja ja tavan kurkkuja kasvamaan.

Joka vuosi pitää kokeilla jotain uutta ja ihmeellistä. Tänä vuonna meinasin kokeilla kasvattaa maissia ihan siemenestä. Saa nähdä mitä tulee. Nekin pitäisi esikasvatella...

Ei kommentteja: