Punainen kasvissosekeitto:
2 isoa bataattia
1 purjo
5 keskikokoista porkkanaa
1 nyrkin kokoinen punajuuri
1 kukkakaali
1 rkl Provencen yrttiseosta
2 rkl kasvisfondueta
1 pkt Perinteistä Koskenlaskijasulatejuustoa
1 tl suolaa
öljyä
vettä
Kuumenna vettä vedenkeittimessä. Kuutioi ja pilko kasvikset. Kuumenna öljy isossa kattilassa (itsellä 5 litraa). Lisää purjo kattilaan, pyörittele hetki. Lisää bataatit ja punajuuri sekä yrttiseos, pyörittele hetki. Lisää vettä ja porkkanat kattilaan ja anna kiehua hetken aikaa. Kun juurekset ovat melkein kypsiä, lisää kukkakaali. Lisää vettä tarvittaessa. Anna porista niin kauan, että kaikki rehut ovat pehmeitä. Soseuta keitto. Pilko juusto pieniksi kuutioiksi. Laita kattila levylle, joka on n. 1-2. Sekoita koko ajan, kunnes näet, että alkaa kiehua. Ota hetkeksi pois levyltä. Sekoita keittoon fondue ja juusto. Laita takaisin levylle ja sekoita juusto joukkoon. Lisää suolaa, jos tarvitsee.

Tätä tuli ihan hirveesti - koko kattilallinen. Pakastan osan, sitten varmaan syödään pari päivää ja lopun käytän sitten pohjana sämpylätaikinalle. Keittopäivien jälkeen syödään kanakastiketta ja riisiä. Sitten seuraavana päivänä tästä tulee iltaruuaksi - pastapaistosta! Jee! Ehkä ihan vakiojuttu "tuunata" vanhasta kastikkeesta pastapaistos :D
2 kommenttia:
BINGO! :D
Nopeest se bongas :)
Lähetä kommentti