lauantai 8. kesäkuuta 2013

Kuivaksi opettelua tarrojen avulla

Vanhin tyttäreni on nyt jonkin aikaa opetellut kuivaksi ja vauvan syntymän jälkeen tuli pieni takapakki. Otimme käyttöön tarrataulun eli siis jokaisesta pottakäynnistä tulee tarra. Ensimmäinen taulu sisälsi 50 ruutua, joihin jokaiseen laitettiin yksitellen tarra ja joka 10. tarra toi jonkin palkinnon. Ensimmäinen 10 toi tarra-arkin, jonka tarrat sai laittaa tarrakirjaan. 20. tarrasta sai pikkukirjan (semmonen parin euron arvonen neliön mallinen...). 30. tarra antoi palkinnoksi uuden ämpärin ja lapion. 40. tarra retken metsään tai heppoja katsomaan ja 50. tarrasta sai sitten Ti-Ti -nalle DVD:n. Paitsi että kun tuo 50 tarraa oli kerätty, kaupasta ei löytynyt Ti-Ti DVD:tä, joten ostettiin sitten Muumi(pappa)-DVD. 


Ja kun vanha taulukko tuli täyteen, tein uuden Eepun avustamana. Tähän ei enää otettu joka 10. kohtaan palkintoa, koska huomasimme, että Eepulle palkintoa on jo siinä, että hän pääsee liimaamaan tarroja. Tehtiin siis taulukko, jonne Eepu kertoi mitä mihinkin ruutuun laitetaan. Yhteen piti kirjottaa kirjain K, toiseen Äiti-nalle, jne... ;) Ja niitä tarroja hän sai sitten laittaa mihin ruutuun tykkäsi ja kun kaikki ruudut oli täynnä, lupasimme hänelle DVD:n kaupasta. Meni joku tovi ennen kuin kaikissa ruuduissa oli vähintään yksi, sillä tyttäremme mielestä monet tarrakertut tarvitsivat ensin kavereita ennen kuin laitettiin tyhjään ruutuun kerttu :)

Eilen kävi katastrofi, sillä tarrat loppuivat. Edellisellä kauppareissulla yritimme etsiä, mutta tyttäreni asettama tiukka kriteeri "hämähäkki-tarra" ei täyttynyt, niin jäi ostamatta. Tänään yritimme uudella onnella, mutta ei niitä hämähäkkejä (äidin onneksi) taaskaan löytynyt, joten ostimme sydäntarroja (sekä Muumi-tarroja, jotka jo liimattiin tarravihkoon, kun eiliseltä jäi rästiin tarraliimaamisia ;)).


Tarraostosten lisäksi matkaan tarttui 250g suomalaisia mansikoita, jotka toki tässä vaiheessa vielä maksoivatkin mansikoita... Kunhan Eepu herää, päästään herkuttelemaan! P.S. Tyttäreni selvisi vaipatta ja kuivana päivän kauppareissusta - tarran paikka, eikös?

Ei kommentteja: