tiistai 29. syyskuuta 2015

Graduilua ja flunssaa vastaan taistelua

Aamu alkoi siinä kuuden kieppeissä, kun juniori oli sitä mieltä, että nyt herätään. Ei auttanut mikään. Yritin. Olin fiksuna mennyt puolen yön jälkeen nukkumaan ja optimistina laittanut kellon seiskalta soimaan. 

Miten meni noin niinku omasta mielestä? Väsyttikö aamulla? 
Ai väsyttikö! Noh, elämä on valintoja ;) 

Lähdin kuitenkin reippaana opiskelijana kouluun, kun varasin täksi viikoksi itselleni sellaisen gradutyöhuoneen. Tai paremminkin varasin itselleni koneen semmoisesta lukitusta huoneesta. Tuo on siinä mielessä kiva, että sinne voi jättää tavarat "luovaan tilaan". Aiemmin olen tehnyt koulun kirjaston kellarin hiljaisessa tilassa ja sieltä pitää aina vapauttaa kone, kun lähtee vaikkapa syömään. On pikkasen eri asia päästä työntouhuun, kun voi palata takaisin "työn ääreen" kuin jos pitää aloittaa kirjautumalla sisään ja järkkäilemällä papereita. 

Opettajalta oli tullut viesti, että perjantain graduseminaariin pitää tuoda seitsemän kopiota aiheanalyysista. Niin mistä? Joo en ollut tehnyt. Mähän olin niin noheva ollut, että aloin kirjoittelemaan suoraan gradupohjaan. Pitäisi oikeasti innostuessaankin muistaa lukea ne ohjeet. Tuo aiheanalyysi kun tavallaan voidaan siirtää osaksi sitä gradua ja sen kautta pystyy lähestymään sitä omaa aihetta kriittisesti ja rajaamaan tarvittaessa.

Tein tänään innokkaasti sitten aiheanalyysiä. Ja taas opin uutta! Nyt oikeastaan löysin sen kutkuttavan fiiliksen, kun bongasin eri teorioista hieman eri painotuksia. Pystyin ikään kuin painotuksia valkkaamalla muodostamaan sen oman työni teoreettisen viitekehyksen eli sen mihin aiempiin tutkimuksiin se nojaa ja mitä rajataan pois. Ihan harmitti, kun huomasin kellon olevan kolme ja kodin kutsuvan. Oli hyvä draivi päällä! Huomenna onneksi jatkuu!
Tänään on muuten mennyt hieman puolivaloilla. Joku ikävä flunssa yrittää tulla kaatamaan minua. Onhan se nyt enemmän sääntö kuin poikkeus, että tällaista pukkaa, kun viikonloppuna olisi veljen lasten synttärit ja lukiokavereiden kesken tyttöjen ilta. Koulusta palattuani opiskelin inkiväärishotin saloja ja kaivoin kaapista vanhan ystäväni nenäkannun. Mä teen kaikkeni, että olen iskussa viikonloppuna. Ei olisi oikein aikaa sairastaa!


Onneksi oli sentään kaunis auringonpaiste! Meidän koulun pihassa on vaahterat kauniissa syysvärissä ja muutenkin oli semmoinen kaunis kirpakka syyspäivä. Toivottavasti huomennakin olisi kaunis sää, siitä saa valtavasti virtaa!!


Ei kommentteja: