tiistai 3. joulukuuta 2013

Onko pakko kommentoida...

Otsikko liittyy sellaiseen ilmiöön, joka lienee tuttu monelta nettipalstalta - kommentoidaan, vaikkei sillä varsinaisesti tuoda mitään lisäarvoa tai pahimmassa tapauksessa tehdään vain jollekin paha mieli.

Syy, miksi itse nyt tähän asiaan tartuin, on mammapalstoilta ärsytyskynnystäni nostanut ns. viaton teilaus, piiloveetuilu, jne...

Tiedättehän, kun joku aloittaa aiheen vaikkapa "Olisiko vinkkejä, mun lapsi 4v ei millään nukahda" ja sitten sinne tulee kyllä tosi kivoja viestejä ja itsekin kommentoin jotain sympatiseerausta (oma 2,5v ei nukahda). Mutta sitten "Mun lapsi on nukkunu synnäriltä asti täysiä unia". Siis oikeesti. Kivat sulle, mutta onko aiheellista juuri tuossa kohtaa tuoda se ilmi. Missä tahdikkuus ja tilannetaju? No ei ole ei.

Näitä riittää...

Aloitus: "Mun lapsi ei halua lähteä ulos, mikäköhän auttais, kesällä on kivaa, mutta syksyn ja talven tullen ei vois vähempää kiinnostaa"

Vastaus: "Mun lapsi ei muuta haluukaan ku olla pihalla, oli sitte kesä tai talvi"

*****

Aloitus: "Mua ahdistaa, kun oon ihan yksin lasten kanssa eikä oo ketään sukulaista tai tuttua mailla halmeilla, muutettiin tänne kun täältä sain vihdoin töitä"

Vastaus: "Mua lähinnä ahdistaa ku sukulaiset haluu koko ajan tota lasta hoitoon, mä haluisin välillä olla iteksee tuon kanssa eikä niin et koko ajan joku kylässä"

*****

A:"Mun lapsi syö vaan jauhelihakastiketta ja spagettia, milläköhän keinoilla saisi vähän monipuolistettua ruokavalioo, varsinki kasviksia vois innostua syömään"

V: "Meillä tuo syö ekana aina salaatit ja pitää oikein käskee, et pitää muu ruoka syödä kans ennen ku saa lisää salaattii"

****

A: "Millä keinoilla sais tutista vierrotettua, kun herättää tuttia laittamaan monta kertaa yössä"?

V: "Meillä ei koskaan syöty tuttia, nukku synnäriltä asti täysiä öitä"

****

A: "Miten mä saisin tuon lapsen käymään nätisti nukkumaan, se haluis et istuis siinä vieressä niin kauan, että nukahtaa"

V: "Meillä tuo ei halua, että edes luetaan satua. Komentaa vaan pois."

****

A: "Ärsyttävää, ei noi raskaudesta jääneet kilot vaan meinaa lähteä vaik mitä tekis"

V: "Mä olin jo synnäriltä lähdön jälkee viikon päästä samas painos ku ennen raskautta"

Tuli ehkä pointti selväksi? Miksi pitää kommentoida, jos ei oikeesti ole antaa sitä vinkkiä, jota pyydetään, jne. Välillä tekisi oikeesti mieli kärähtää, et nyt hitto oikeesti! Kuitenki yleensä noilla palstoilla on tarkotus saada vertaistukea ja sympatiaa eikä veetuilua piilotetusti tai vähemmän piilotetusti.

Ja sit vielä pisteenä ii:n päälle

A: "Ihanaa, meidän Mauri lähti tänään konttaamaan, ikää 9kk"

V: "Meidän Iiro-Jalmari käveli jo tossa vaiheessa ja kiipes joka paikkaan"

(Hienoa, että Iiro-Jalmari kehittyy motorisesti hurjaa kyytiä, mutta eikö voisi iloita kaverin lapsen puolesta edes vähän...)

Ugh! Olen puhunut!

Ei kommentteja: