maanantai 14. tammikuuta 2013

Tämän viikon ruokailua

Tykkään yrittää parhaani säästämisessä. Ostan vaatteet mieluusti alennusmyynneistä ja viikon ruuat kerralla, jottei tule tehtyä pahasti heräteostoksia. Ruuat on helppo ostaa, kun laadin etukäteen osviittaa antavan ruokalistan seuraavalle viikolle. Usein kuitenkin ruokaa tulee sen verran paljon, että syödäänkin niistä viikon ruuista varmaan puolisentoista viikkoa.

Tälle viikolle ruokalistamme näyttää tältä:

Ma: Lounaaksi uunimakkaraa vihannesjuustokastikepedillä ja kermaperunoille (eilisen lounaan jämät) ja iltaruuaksi kanaa pippurisessa kastikkeessa ja riisiä (eilisen iltaruuan jämät)
Ti: Lounaaksi loput uunimakkarat, iltaruuaksi vihreitäpapuja ja jauhelihaa riisin kanssa
Ke: Lounaaksi eilisen iltaruuan jämät, iltaruuaksi siskonmakkarakeittoa
To: Tämä päivä syödään pelkästään siskonmakkarakeittoa
Pe: Lounaaksi siskonmakkarakeittoa, iltaruuaksi juustoista uuniseitiä perunamuussilla
La: Lounaaksi eilistä iltaruokaa, iltaruuaksi nakkiperunamuussilaatikkoa
Su: Lounaaksi eilistä iltaruokaa, iltaruuaksi tortilloja

Yleensä en tee kuten eilen, että kokkaisin kahdesti päivässä. Se vie mielestäni liikaa aikaa muilta jutuilta. Eilen kuitenkin näin, koska ei huvittanut syödä kahdesti samaa ruokaa ja kanoissa oli parasta ennen eilen.

Pavut olin ostanut jo viime viikolle, samoin kilon naudanjauhelihaa. Nämä olin ajatellut viime viikolla tuohon papuruokaan ja tortilloihin. Ei sit tullut tehtyä, kun tuli muista ruuista niin isot satsit, että syötiin monta kertaa. Muihin ruokiin ostin ainekset eilisellä kauppareissulla. Ns. ei ruokatarviketta oli vanish-purkki, joka taisi olla kympin sekä ostin soda streamiin colauutetta, joka oli myös muuta kuin ruokaa. Niin ja tytölle ostettiin kylpyvaahto:) Jos näiden hinnan vähentää kauppalaskusta, niin viikon (tai vähän reilun) ruokien hinnaksi tuli 60 euroa. Ei paha. Viikon aikana joutunee hakemaan kaupasta lisää leipää ja mahdollisesti maitoa.

Ei kommentteja: