torstai 10. tammikuuta 2013

Puuhapäivä ja katkoyö

Olikohan se joku mr. Murphy tai sen veli, joka aiheutti lapsoselle katkonaisen yön, kun äiti laittoi oman herätyskellonsa soimaan 06:00? Siis oikeasti! Ei siinä mitään, jos havahtuu juomaan ja menee samoin tein nätisti nukkumaan, mutta kun ei. Ensin oli jano - juotiin vettä. Sitten piti päästä vessaan, mutta ei osannut toinen päättää käydäkö potalla vai pöntöllä. Lopulta ei sitten tullut kummallakaan istumisesta mitään, kun piti jostain syystä X vetää kauheat itkupotkuraivarit. Ei muuta kuin lapsi kainaloon ja sänkyyn palautus. No eihän siitä sitten mitään tullut. Toinen huutaa selkä kaarella kakkaa, joka siis tyttäreni kielessä tarkoittaa kaikkea mahdollista vessatuotosta. Totesin vain, että hänellä oli mahdollisuus käydä, mutta hän itse halusi pois. Ja volyymi nousi entisestään. Sitten kysäisin haluaako hän, että äiti lähtee ja vastaus oli joo. No lähdin ja taas karjuminen vaan yltyi. Tosin se kyllä sitten vaimeni melko pian. Odotin sängyssäni pelonsekaisin tuntein, että pitääkö vielä nousta taaperopulttaajan seuraksi. Hän taisi nukahtaa, joten niin minäkin. Mutta vain hetkeksi, kun kohta taas kuului raivarointi, kakan hokeminen ja kuulinpa myös, että huoneessa touhuttiin jotain. Menin katsomaan, niin hän oli hakenut uuden puhtaan vaipan hyllystä. Kysyessäni, että vaihdanko vaipan hänelle, vastaus oli tiukka EI. Hän puristi vaipan syliinsä kuin unilelun ja otti uniasennon. Kysyin lähdenkö pois, vastaus oli joo. Lähdin ja sen jälkeen sain nukkua siihen, kun kello herätti. Pikkusen kyllä väsyttää, kun uniaika kokonaisuudessaan olisi ollut 7h nukahtamisesta kellon soittoon, mutta nuo pari herätystä välissä sai kyllä kivat katkot aikaan.

Aamulla ajattelin olevani tehokas. Herään, laitan puuron, pistän pyykkikoneen päälle ja alan lukea pääsykokeisiin. No kolme ekaa toteutui, mutta kun olin käymässä aamupalalle, pikku ärripurri herää karjuen. Liian aikaisin päätti nousta ylös. Piristyi kyllä siinä syliin päästyään ja olihan se hauska, että näki aamusesta isäänsä. Yleensä kun isi on lähtenyt töihin ennen meidän heräilyjä.

Mentiin ennen lounasta käymään kaupassa pikapäivityksiä hakemassa ja samalla reissulla hain kirjastosta varaamani kirjan. Pitihän sitä käydä myös PO.P:n lisäalet katsastamassa ja tytär saikin kolme uutta vaatetta. Tosin katsotaan koska ne mahtuu, kun ostin tarkoituksella jo kokoa 98, vaikka vielä hän käyttää kokoa 86/92. Pelkkä 92 on monesti vielä liian suuri.

Aleostot tyttärelle PO.P:ltä ja Me&I:lta (tytön Miikkari-suosikki oli tuo autopaita :) )


Ei kommentteja: