lauantai 2. toukokuuta 2015

Vappu- ja neuvolatunnelmia

Käytiin keskiviikkona sekä Teen että Liun kanssa neuvolassa. Liu suoritti oikein mallikkaasti palikkatornin, palapelin, pallon pelaamisen ja mitä niitä testejä siinä nyt olikaan :) Pieni tylleröinen meillä asustaa, kun pituutta on 81,8cm ja painoa vähän päälle 11kg. Sanoja alkoi tulla pari viikkoa sitten, joten nyt riittää Teen neuvolareissujen aikana seurailu, että sanoista alkaa sitten tulla niitä lauseita. Liu panttasi sanojaan tosi pitkään ja mua hieman jo huoletti. Onneksi sitten olisi ollut apukeinoja, joilla olisi puhetta voinut tukea. Mutta näillä näkymin taidetaan selvitä ilman. Katsotaan seuraavan puolen vuoden sisään. Teen neuvolassa oli myös kaikki mallillaan. 3kk kunniaksi oltiinkin maanantaina siirrytty 68 koon vaatteisiin, kun 62 koko kinnasi. Eipä tuo ihme ollut, kun pituutta oli hitusen päälle 62cm eli 62,2cm :) Painoa oli 6240g, joka oli "maha tyhjä" -paino. Rokotteet otettiin ja mitään ihmeempää en antanut tulla, kun annoin supon päikkäreiden jälkeen ja sitten illalla yötä vasten. Nyt Tee on puklaillut normaalia enemmän, mutta niin se oli sen ensimmäisen rota-rokotteen jälkeenkin.


Vappuaatto sujui oikein mukavasti :) Käytiin tosiaan Teen kanssa mun opiskelukavereiden vuokraamalla mökillä iltaa istumassa ja aika meni kuin siivillä. Yhtäkkiä kello näytti lähes puoltayötä. Oli pikkasen tekemistä, että pysyin ratissa hereillä, kun ajelin kotiin. Onneksi laulaminen piti sen verran skarppina, että sai kuljetettua itsensä ja lapsensa edes jossain määrin turvallisesti kotiin.


Vappupäivänä lähdettiin perinteiselle vappupiknikille. Siellä oli myös yliopiston porukkaa tosi paljon, kuuluihan se osaksi Suomen pisintä vappua :) Meillä oli mukana mm. nakkipiiloja, munkkeja, suklaavohveleita, viinirypäleitä, kurkkutikkuja sekä minitomaatteja simaa ja pillimehuja unohtamatta. Käytiin samalla myös satamassa leikkipuistossa ja nähtiinpä sattumalta mummoa ja pikkuserkkujakin :)

Kotiin tullessa väsytti ihan sikana ja päätäkin alkoi särkeä. Ihan ku ois darrassa ollut. Noh, päänsärky selittyi edellisillan väärällä imetysasennolla, kun tuli tuota toista puolta jännitettyä. Väsymys oli varmaankin osaltaan ruuasta johtuvaa. Enpä muista koska olisin lounaaksi vetänyt noin rasva- ja vehnäpitoisen mätön.Ei kommentteja: