tiistai 19. toukokuuta 2015

Kukkaostoksilta myöhästyminen ja marttapuuska

Tänään kävin Teen kanssa 4kk neuvolassa. Sen piti alun perin olla ensi viikon maanantaina, kun se 4kk tulee täyteen vasta ensi viikon torstaina, mutta jonkun tuplabookkauksen vuoksi meidän aika siirrettiin eilen tälle aamulle. Meinasi tulla haasteita järjestää aikataulu aamulle, kun Eepun kerho alkaa ysiltä ja aika oli puoli yhdeksän. Saatiin sitten järkkäiltyä, kiitos Miekkosen liukuvan työajan.

Neuvolassa kaikki oli varsin mallikkaasti. Tyyppi on kasvanut sentin viikossa, ollen nyt 64cm. Hieman ihmettelen meidän vaatekaapin vaatteita, sillä iso osa 68 koon bodeista on jo pieniä. Liekö kuivuri pienentänyt tai sitten tyyppi on vaan niin äijä ;) Painoa ei ollut tullut nyt kuin jotain pari sataa grammaa, mutta ei ne olleet moksiskaan, sillä sanoivat sen energian kuluneen tuohon kasvuun. Kiinteiden aloituksesta kysyttiin, mutta kun vastasin aloittavamme ne vasta lähempänä 6kk ikää, asiasta ei keskusteltu sen enempää. Tykkään tuosta imetysmyönteisyydestä :) 

Kävimme kerhon aikana myös kahvilla ja paikassa ei ole lastenhoitohuonetta. Hyvin sujui vaipanvaihto myös pienellä lavuaaripöydällä :) Tässä päällä on myöhemmin tekstissä mainittu raidallinen neuletakki.


Käytiin Liun ja Teen kanssa neuvolan jälkeen kesäkukkaostoksilla, jossa sain huomata olevani aivan liian myöhään liikkeellä. Olisin halunnut neilikoita, mutta ei niitä kuulemma enää saa, kun ne oli suunnattu kylmempien ilmojen istutuksiin... niin... tänään oli se vajaa 10 astetta ja satoi kuin saavista. Hurjan kesäistä oli juu!! No ostin nyt muutaman miljoonakellon ja pari jotain enkelinsilmää (tai joku tuollanen). Pitää vielä yritää löytää sellaiset kivat roikkuvat amppelit jostain (nekin oli loppu, hitsivie!) ja sinne meinasin laittaa tota miljoonakelloa. Samaa kukkaa tulee nyt moneen istutukseen, koska se on kaunis (ja tarjouksessa). Huomenna kerhon aikoihin pitänee käydä amppeleita etsimässä ja sen jälkeen käydä shoppaamassa viitisen kukkaa lisää. Ja kärhön meinasin myös ostaa (tapettavaksi). Löysin nimittäin tuolta aitan uumenista sellaisen pajuisen tukiviritelmän.

Iltapäivä ja ilta sujuikin sitten marttaillen. Ensi alkuun päätin pyöräyttää kahdella eri tavalla maustettuja broileripyöryköitä. Tuli kahdella eri tavalla pyöräytettyjä broileripihvejä, kun taikina jäi vähän löysäksi. Pihvien ollessa uunissa keittelin pakastimesta puolukoita hilloksi ja pyöräytin leivän. Mulla on jonkunlainen pakastimen tyhjennys menossa, sillä ensi viikolla haluaisin sulattaa sen ennen tämän vuoden pakastuskautta.

Olin jo pitkään haaveillut cashewpähkinä-karpaloleivästä. Tämä oli jättikokoinen, yhteen leipään käytin koko 0,5 litran taikinan ;)

Osa näistä voisi pian haluta jo pakastimeen! #raparperi

 Viime lauantai oli hauskaa tekemistä täynnä. Kävin tyttöjen kanssa Ensi- ja Turvakotien liiton Leikin päivässä. Samassa yhteydessä oli myös kirppis. Tuo tapahtuma oli isolla kentällä ja siellä sai mm. tasapainoilla köyden päällä, mennä läpi "hämähäkinseitistä" (naruja ristiin rastiin ja piti mennä läpi koskematta), käydä heppa-ajelulla ja ihastella paloautoa. Olipa siellä myös yksi piste, jossa sai tehdä superisoja saippuakuplia. Miekkonen tuli sinne myöhemmin Teen kanssa. Kirpparilta tuli tehtyä pari hyvää ostosta. Olin jo useamman kirpparikierroksen verran yrittänyt löytää Teelle sopivan kokoista vetskarineuletakkia ja löysinkin supersöpön vaaleansiniraitaisen takin. Sitten mukaan lähti myös toinen "kotitakki" eli sellanen, jossa oli vähän haalistuneet värit. Yhdet housut löytyi myös.

Eepu ihmettelee tapahtuma-aluetta, Liu pyyhältää kohti paloautoa.
Leikin päivästä matka jatkui kotiin. Vuorossa oli Liun ja Teen päikkärin, joiden jälkeen suunnattiin kaverisynttäreille juhlistamaan 2- ja 4-vuotiaita siskoksia, jotka on meidän tyttöjen hyviä kavereita. Varsinkin Eepu ja kaverinsa V ovat mitä hulvattomin kaksikko. Ihana katsoa toisten ystävyyttä ja voi vain toivoa, että se säilyisi pitkään. Puitteet ainakin ovat hyvät, sillä asutaan samalla seudulla eikä kumpikaan perhe ajattele enää muuttavansa minnekään. Mulla itselläni ei ole vastaavaa noin varhain alkanutta ystävyyssuhdetta enää olemassa, joten jään mielenkiinnolla seuraamaan :)

Vietiin kamulle tällainen lahja, jonka paketointi tuotti alkuun päänvaivaa...
Kunnes keksin, että senhän voi naamioida kukkapaketiksi ;) Samaan tyyliin on joskus hurjina nuoruusvuosina paketoitu miestä väkevämpääkin. 

Perjantaina kävimme mun isovanhempien luona. Mun mummi on aina ollut kova leipomaan, mutta nyt hän ei meinaa enää jaksaa. Usein hän hakee nykyään tarjottavat kaupasta. Tiedän hänen nauttivan suunnattomasti, jos saa maistella jonkun itse tekemiä leivonnaisia, joten vein heille tuomisina sitruunakookoskuppikakkuja.
Viikonloppuna kaveri laitteli viestiä, että hänellä olisi lahjakortti Tukholman risteilylle ja pyysi minua mukaan. Mä odotan kuin kuuta nousevaa tätä risteilyä. Hetken hengähdystauko tähän hektiseen arkeen. Pikkumies lähtee mukaan, kun jotenkaan ei houkuttele se pumppausrumba ja maidon poisheittäminen. Ja se matkailu on vielä tuon ikäisen kanssa suhteellisen helppoa. Olisipa tämän tajunnut silloin esikoisen aikaan ;)

2 kommenttia:

Janni/ Keltaisen talon tarina kirjoitti...

Ihania kuppikakkuja. Muutenkin mukava blogi sinulla, jään siis seurailemaan :)

Laura/Ikimuistoista kirjoitti...

Tahattoman kesätauon jälkeen palailen taas linjoille ja kiitän seurailusta :)