torstai 21. toukokuuta 2015

Kukkivaa pihaa ja puutunutta päätä

Istuin tähän koneen ääreen ajatuksena kirjoitella luonnoksia niistä monista aiheista, jotka ovat parin päivän lenkeillä nousseet mieleeni. Semmosia vähän syväluotaavampia kuin pelkät kuulumiset. No siis. Istuin ja pääni on tyhjä. Se on sellasta puuroa. Ei siis mitään syväluotaavaa sepustusta.

Tee nukkuu pääsääntöisesti tosi hyvin yönsä, mutta hän on nyt ollut tukkoinen ja siitä syystä heräilen sitten kovasti limaiseen yskään ajoittain. Ollaan nyt nukuttukin paljon niin, että Tee jää mun viereen yösyötöillä nukkumaan ja kun oikein häntä alkaa yskittää, nostan hänen päänsä mun olkavartta vasten ja hän jatkaa siinä levollisena untaan. Itsekin nukun levollisemmin, kun ei tarvitse ponkaista joka röhinästä ylös. Omassa sängyssään tuin hänet hyvin pystyyn asentoon imetystyynyllä (oli vähän kuin loiva sitteri) ja nukkuipa hän yhden yön sitterissäkin.

Yhtenä päivänä söin sekä lounaalla että iltaruualla kanakastiketta, jossa oli maissia. Se oli virhe. Olin aiemminkin huomannut maissin yhteyden vauvan mahakipuihin, mutta koska vappuna grillattu maissi ei aiheuttanut oireita, luulin vauvan jo tottuneen siihen. Tuli siis itse aiheutettua lapselle vielä mahakivut flunssan seuraksi. Hirveen hienoo!!

Viime yönä hän päätti aloittaa yöunet jo kuudelta, kun yleensä käy niillä nurkilla lyhyille iltapäikkäreille. Eipä ollut siis ihme, että tänään kuului pirteä jokellus 5:45. Ei muuta kuin ylös sängystä ja kahvin keittoon. Tosin en sitä kahvia ehtinyt juoda, kun Teelle tuli sitten väsymys siinä kun oltiin vaatteet vaihdettu ja odoteltiin kahvin tippumista. Lähdin syöttämään makkariin ja Miekkonen heräili siinä töihin. Lepuutin silmiä siinä sen syötön ajan eli about 20 minuuttia. Sitten hipsin aamupalalle ja pääsin keittämään uudet kahvit. Miekkonen oli luullut mun nukahtaneen Teen kanssa ja oli kaatanut kahvit veks. Ja tietyst keliki on sateinen ni oikein "kruunas" tämän päivän :D

Varsinaisia nelikuisen yöhulinoita odotellessa...

Eilinen sää oli ihana! Lämmin ja antoi jo lupauksia kesästä. Mä sain laiteltua ne meidän kukkaset ruukkuihin ja niistä tuli aika kivat. Annan kuvien kertoa enemmän :)

Tällanen on kaunistamassa meidän roskiksen vierustaa. Iso rautapata.

Tämä hakee vielä paikkaansa. Toivon tuon olevan keskikesällä oikein täyteen kasvanut tuosta lobeliasta ja tuo muratti roikkuu kauhiisti ulkona. Katsotaan mikä on lopulta totuus.
Kaksi samanlaista ruukkua. Löysin toisesta kaupasta sitä kaipaamaani neilikkaa ja vieläpä Eepun toivomassa värissä  -pinkkinä ;)

Tein itse tuollaiset runsaat miljoonakelloamppelit. Toinen on väriltään violetti. Tuli maksamaan saman verran kuin kaupassa ja hintaan kuului tuo polyrottinkiruukku (kertaa kaksi) eli ensi vuonna kun teen samoihin ruukkuihin säästän selkeetä rahaa !!

Ei kommentteja: