sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Saunareissu vauvan kanssa

Koska saunaan vauvan kanssa? Tuo lienee yksi ensimmäisiä kysymyksiä millä tahansa vauvapalstalla pian vauvojen syntymän jälkeen.

Meidän perhe saunoo usein ja meille on ollut luontaista ottaa jokainen lapsi jo todella varhain saunareissulle mukaan. Tytöt kävivät molemmat ensimmäisen kerran siinä 5 päivän ikäsinä saunan lämmössä, Teellä meni vähän pidempään, kun oltiin muut köhässä. Hän oli 8 päivän ikäinen käydessään ensimmäisen kerran.

Kysyttiin Eepun synnyttyä neuvolasta ja siellä terkkari sanoi, että maalaisjärkeä käyttäen voi viedä jo pienenäkin. Siellähän ne vauvat pestiin ennen vanhaankin.Eihän vauvan kanssa todellakaan löylyä heitetä ja istutaankin alalauteella. Asteita on tyyliin 60. Mutta siitä ne perinteet lähtee muodostumaan.

Meidän saunomista helpottaa hurjasti myös lasiovi. Aikuiset voi ottaa kovia löylyjä lauteilla lasten leikkiessä ammeessa niin, että nähdään oven läpi koko ajan. Tee ei tietenkään ole yksinään missään ammeessa. Teen kanssa yleensä toinen on suihkussa tai kylvettämässä toisen saunoessa.

Jos olen yksin käynyt lasten kanssa, on Tee istunut bumbossa sen aikaa, kun käyn ottamassa nopeat löylyt. Hän nauttii katsella siskojen leikkiä. Toki kylppäri on lämmitetty pitämällä saunan ovea auki, niin ei tule pikkubumboilijalle kylmä :)

En tiedä johtuuko aikaisista saunareissuista vai mistä, mutta ainakin meidän molemmat likat istuu omasta tahdostaan nykyään ylälauteella ja heittelevät löylyä. Menevät sitten kylpyyn leikkimään, jos tulee kuuma :)

Milloin teillä on lapset alkaneet saunoa? Tykkäävätkö?

2 kommenttia:

JohaNna. kirjoitti...

Kiva blogi, liityin lukijaksi :) http://arjenmiljonaari.blogspot.fi/

Laura/Ikimuistoista kirjoitti...

Kiitos ja tervetuloa :)