keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Opiskelua äitiyden rinnalla

Mulla on ollut taas aikalailla kouluun keskittyvä alkuviikko, kun sunnuntainen yhden harkkatyön deadline huuteli mun nimeä. Tai huutelee se kyllä vieläkin. Työn tekeminen oli mahdollista rakkaan siskoni tultua viihdyttämään lapsia. Onneksi tuli.

Harkassa pitää kirjoittaa 20-25 sivuinen harjoitustyö ja työhön liittyy omalla kohdallani tutkimus, jonka tuloksia nyt sitten analysoin. Itseasiassa noiden tutkimustulosten koostaminen ja tulkinta tuntuu olevan tuon työn lennokkain ja mukavin osuus. Kaikista puuduttavinta oli teorian etsiminen eri tietokannoista ja kirjoista.

Eilen ja tänään vein Eepun aamusta kerhoon. Eilen kävin kerhon aikana tekemässä ruuat lounaalle ja illalle, jotta voin olla koululla tekemässä työtä. Olinkin sitten jostain yhdestä kuuteen. Sain teorian valmiiksi. Oli mukava ylläri nähdä siellä muutama koulukaveri. Se kun ei ole itsestään selvää, koska suurin osa (nämäkin henkilöt) asuvat pääkaupunkiseudulla. Nyt heillä sattui olemaan tentti, niin törmättiin.

Tänään vietin kerhoajan koulun ruokalassa ja koostin haastatteluiden vastauksia. Eepun noutamisen jälkeen mentiin kotiin syömään ja Eepun toinen kummitäti tuli käymään. Tein ruuan iltaa varten. Kolmen maissa olin takaisin koululla ja sain ajan kulumaan nopeasti. Ysin maissa piti lähteä pois, kun ei ajatus enää luistanut (plus siitä tilasta sammui koko ajan valot...). Sain suurimman osan haastattelututkimuksen tuloksista kirjoitettua puhtaaksi, vielä pari kappaletta ja johtopäätökset, niin se on siinä.

Ainoa asia, joka nyt vähän arveluttaa on tuo jäljellä oleva aika. Periaatteessa aikaa on ruhtinaallisesti - neljä kokonaista päivää. Mulla aikaa on pari hassua tuntia iltaisin ja silloinkin vain, jos ei väsytä liikaa. Miekkonen on toki olemassa, mutta huomenna hän lähtee edustamaan perhettämme erääseen palaveriin ja perjantaina on jotain remonttia. Lauantaina ja sunnuntaina on remontin lisäksi vielä puuhommia, jotta saadaan polttopuita talveksi. On siis tämän rouvan oma aika vähän kortilla.

Ei kommentteja: