tiistai 21. lokakuuta 2014

Ihan(ia) kotitöitä..

Mä tykkään joistakin kotitöistä ja joitakin teen todella pitkin hampain. En oikein osaa perustella miksi näin on. Imurointi on jotain ihan vihoviimeistä. Ajatuskin siitä alkaa ärsyttää. Sitä ei voi edes pitkittää kovin pitkään, koska kyllähän ne koirankarvat ja hiekka lattialla ärsyttää. Juuri siksi onkin hassua, että imurointi on pakkopullaa, vaikka nautin siististä lattiasta. Vähän on auttanut, kun hommattiin semmoinen varsirikkaimuri, jolla saa enimmät ärsyttäjät nopeasti pois. Mutta se ns. normi-imurin hakeminen komerosta ja kunnon imurointi pistää näkemään punaista.

Toinen ärsyttävä kotityö on ikkunoiden pesu. Sitä yleensä voi jonkin aikaa vetkuttaa, mutta sitten voi käydä kuten itselleni välillä - tulee niin kylmät kelit, ettei sitä enää voi tehdä... ja niistä ikkunoista olisi kiva nähdä läpi. Keväällä tosin sitä ei kannata liian ajoissakaan tehdä. Muuten joutuu tekemään perään uudelleen, kun siitepölykausi on ohi.

Kolmas ehkä vieläkin ärsyttävämpi kuin ikkunoiden pesu on astianpesukoneen tyhjäys ja täyttö. Tämä johtunee varmaan siitä, kun sitä joutuu tekemään niin usein. Joka päivä. Monta kertaa. Kuitenkin tykkään siitä, että keittiön tiskipöytä on siisti ja ollakseen siisti, tota tiskikonetta pitää vaan täyttää ja käyttää. Aina ei jaksa ja silloin tiskipöytä pursuaa ja se ärsyttää kympillä.

Onneksi on niitä hommia jonkun verran, joista sentään tykkää. Pölyjä pyyhin mielelläni ja jopa vessan pesu kuuluu lempparihommiin. Mun mielestä ei ole mitään ällömpää kuin likainen vessa. Siis yleisesti vessa ei pelkkä pönttö. Siksi mä yritän pitää meidän veskin jossain kuosissa. Se on välillä haastavaa, kun on itsekseen vessahommat hoitava leikki-ikäinen ja pottailua hiljalleen aloittava taapero. Mutta yritys hyvä ja kyllä mä aika hyvin siinä onnistunkin.
Yksi ehdoton lemppari on pyykkihuolto. Siis pyykinpesu ja viikkaus näin meidän huushollista puhuttaessa. Silitin yhdessä välissä meidän kaikki vaatteet. En enää. Käytän pyykin kuivurin kautta ja pyrin viikkaamaan ne saman tien, kun kuivaus loppuu. Tällöin vaatteet ovat hieman lämpimiä ja suhteellisen rypyttömiä. (Jos ne jää rumpuun, niin sitten ovat kyllä rytyssä). Mikään ei ole hauskempaa kuin tuntea olevansa tehokas koneiden hoitaessa hommat. Onhan se hauskaa, kun voi ajatella pesseensä kolme tai neljä koneellista pyykkiä ja viedä ne saman tien kaappiin viikattuna. Tuo viikkaaminen menee terapiasta. Se on oikeastaan aika rentouttavaa. Saa vaan tehdä pinoja ja suoria taitoksia. Sen voi myös yhdistää telkkarin katsomiseen, jolloin on "hyvä syy" istua sohvalla ja tuijottaa ruutua...

 
Mikä on sinusta mukavin kotityö? Entä mitä itse et voi sietää?

Ei kommentteja: