tiistai 19. maaliskuuta 2013

Päänhajotuspäivä!

Taas tänään oli pieni päänhajotuspäivä... Siis kun lapsonen ei taaskaan nukkunut päikkäreitä. Mitä hän teki silloin, kun piti nukutella? No hän repi sängystään kaikki petivaatteet lattialle, tyhjensi pehmolelukorin lattialle, sekotti mukaan vähän legoja, puki yökkärin päivävaatteidensa päälle... Tosta viimisestä olin jopa oikeasti ihan ylpeä, kun ei ollut aiemmin saanut puettua paitaa päälle. Pukemisen jälkeen hänelle tosin tuli itku, kun ei Minniä näkynykään siinä edessä. Paita oli väärinpäin. Äiti auttoi. Mutta ei tullut uni, vaikka oli yökkäri päällä. Tuli sitten ärähdettyä oikein huolella. Oikein oli aikuinen fiilis...Ja sitten piti tietysti pyytää anteeksi, kun käyttäytyi hölmösti. Mutta jos kerran ei nukuta, niin millä sä oikein pakotat ja miksi ylipäänsä pitäisi pakottaa. Siispä meillä ei nukuttu päikkäreitä. Illalla onneksi neitokainen nukahti 10 minuutissa unille. Päätin, että jos lasta ei päivällä nukuta, niin sitten ei. Mielummin otan hyvin sujuvan iltanukahtamisen ja ehjemmät yöunet. Tosin nyt, kun näin kirjoitan, ensi yö menee varmaan ihan ranttaliksi. Viime yö sujui hyvin. Lapsonen nukkui koko yön. Pari kertaa taisi havahtua huutelemaan jotain tai sitten näki äänekästä unta.

Käytiin sitten pulkkailemassa, kunhan olin ensin tehnyt hernekeiton, joka piti tehdä sillä aikaa, kun mukelo nukkuu. Eepu tykkäsi hurjasti, kun tein semmosia äkkikäännöksiä pulkalla. Huusi vain, että pitäisi kovempaa mennä. Harmi, ettei tää ankka oikein kovaa pääse vaappumaan ;D

Illalla menin käymään semmosessa äitien illassa tuolla avoimen päiväkodin tiloissa. Oli kiva päästä höpisemään muiden mamojen kanssa. Kokeilin siellä semmosta käsihoitoa ja tuli huuletkin kuorittua ja rasvattua. Siellä olisi ollut edullisesti intialaista päähierontaa. Harmitti, kun ne ajat ehti mennä sen alkuillan osalta ja olin sopinut kotona, että tulen tiettyyn aikaan, jotta Miekkonen pääsee lenkille. Ajatellaan positiivisesti, ainakin säästyi rahaa. Tosin sen summan sitten taisin juuri äsken käyttää fb-kirppariostokseen, kun varasin yhdet kivanoloiset kengät :) Ne on uudet ja vaan kympin! Jeejee :) Kotiäidin iloja ;)

Ei kommentteja: