maanantai 11. maaliskuuta 2013

Hevosen makua arkeen

Aamu alkoi tänään jo puoli seitsemältä. Olisin arvostanut unia ainakin tunnin pidempään. Mutta tulipa herättyä. Aamupuuron ja -piirrettyjen jälkeen lähdettiin tyttösen kanssa avoimeen päiväkotiin. Siellä oli sellainen lorutuokio ja hyvin tuo pieni jaksoi kuunnella lorut alusta loppuun. Loruleikkeihin hän ei lähtenyt mukaan. Se on tyypillistä hänelle. Luultavasti seuraavalla kerralla hän jo lähtisi. Hänellä on tapana seurata hetken aikaa muiden tekemisiä ennen kuin itse alkaa toimia vastaavalla tavalla.

Tänään lapset saivat maalata. Meidän pikkupicasso teki näin hienoa taidetta:Tein eilen jauhelihakastiketta hevosenlihasta. Täällä oli paikallisessa lähikaupassa hepan paistijauhelihaa 400g paketti vain 1,99€. Hyvältä tuo maistui. Aina nautamainen se maku, tai semmonen hyvin punainen liha... oisko sitten riistamainen oikea sana. En tiedä. Maistui se kuitenkin kaikille. Voisin ostaa hyvin toistekin. Tuon hevosenlihakohun jälkeen kauppamme otti näitä erilaisia hevosenlihatuotteita myyntiin. Jauhelihan lisäksi on ainakin ulkofilettä, kulma- ja palapaistia sekä makkaraa.

Ylihuomenna olisi haastattelu. Mennään jo huomenna mun äidin luokse puoleen väliin kokonaismatkaa. Toivottavasti pääsen haastatteluun saakka. Hyvin kyllä juilii mahaa ja paikkoja noin muutenkin, ei kylläkään supistele. Mielenkiinnolla odotan miten tuo automatka tulee sujumaan.  Lueskelin blogista mitä olin kirjoittanut Eepua odottaessa ja sieltä huomasin, että sillä viikolla kun E syntyi, olin kirjoittanut, että mahaa oli juilinut, ei pahemmin muuta. Saas nähdä syntyiskö tää jo viikon sisällä. Hiukan kyllä epäilen :D Varmaan ihan keljuillakseen pysyy sinne 42+0 asti ja menee käynnistykseen :D

2 kommenttia:

Maiju kirjoitti...

Tuo on oikeastaan aika hienoa, että hevosenliha on otettu ihan myyntiin. Voisin itsekin ostaa, mikäli olisi kotimaista saatavilla.

Ystäväni, jolla on hevosia sanoi samaa. Nykyään jos hevonen pitää lopettaa siitä tulee "ongelmajätettä". Jos Suomessa olisi kysyntää hevosenlihalle, niin olisi hänen mielestään paljon parempaa antaa liha hyötykäyttöön kuin polttaa se.

Meilläkin aamut ovat nykyään aikaisia. Olisikohan valon lisääntyminen vaikuttanut asiaan? Vaikkakin meillä yleensä nukutaan aika pimeässä. Arvostaisin kyllä muutamaa lisätuntia unta. :D

Laura kirjoitti...

Juu, tuo oli kotimaista. Itsekään en ollut aiemmmin hevosta maistanut muuten kuin muun lihan seassa meetwurstissa. Toivottavasti olisi pidempäänkin valikoimassa eikä vaan hetken :)