maanantai 18. helmikuuta 2013

Viikonlopun meininkejä

Perjantaina mentiin Lappeenrannan suuntaan, kun mulla oli siellä lauantaina pääsykoe ja sitten Miekkosella oli luokkakokous samaisena päivänä. Meidän oli Esikon kanssa tarkoitus mennä lauantai-sunnuntaiväliseksi yöksi mun kaverille, joka on raskautensa kanssa vajaa pari viikkoa minua edellä, mutta ikäväksemme heille oli tullut vatsatauti ja eipä sitten menty.

Perjantai-ilta sujui tosi rattoisasti edelleen lukien pääsykokeeseen. Olinkin Miekkoselle kironnut aiemmin, että aloitin lukemaan ihan väärin. Tuossa kirjassa on joka kappaleen jälkeen semmoset kysymykset, joihin vastaamalla saa aika kattavan kuvan kappaleen asioista. Olisi ollut fiksua aloittaa lukeminen vastaamalla suoraan niihin kysymyksiin. Itse aloitin lukemalla tekstiä itsessään, joka ei ollut helpoin homma, kun ei ollut pitkään aikaan lukenut tieteellistä tekstiä ja opus oli kaiken lisäksi englanniksi. Onneksi lauantain kokeessa esseekysymys oli semmoisesta aiheesta, josta osasin kertoa jonkunlaisia faktoja ja antaa käytännön esimerkkejä. Olin siis ehtinyt niihin kysymyksiin jo vastailla muutamien kappaleiden osalta. Sitten monivalintatehtävissä oli osa aika helppoja, mutta muutaman kohdan jätin vastaamatta, kun siitä ei sakotettu. Väärästä valinnasta tippui yksi piste.

Esikko oli kokeeni ajan papan luona Miekkosen kanssa ja myöhemmin lähtiessäni kaverilta hakemaan vauvalle kestovaippoja, tyttö jäi papan kanssa ihan kahdestaan. Se oli loistojuttu, kun monesti papalla on työkiireitä (yrittäjä) ja ei ehditä nähdä kuin ohimennen.

Meillä on muuten jo pikkumustis täällä kotona. Jos aloitan puhumaan "sitten kun tulee vauva" saan vastauksen samantien "ei ei ei vauvaa ei vauvaa". Samoin Esikko on pohtinut useaan otteeseen papan, mummun ja äidin kohdalla "pappa/mummu/äiti ei vauvan, Esikon joo". Ja tätä pohditaan välillä myös öisin, kun sängystä kuuluu "ei vauvan, Esikon!"... voi toista :)

Ei kommentteja: