tiistai 12. helmikuuta 2013

Tukholman reissua

Käytiin ensimmäisellä lomalla sitten lapsettumisen. Tämä loma oli oikein perinteinen Ruotsin risteily niinkin legendaarisella paatilla kuin Mariella! Lähtö oli lauantaina ja paluu maanantaiaamuna. Mukana oli itseni, tyttäreni ja mieheni lisäksi äitini, joka mahdollisti yhden vapaaillan minulle ja miehelleni.

Voin kyllä suositella tuota Viikkaria yhtiönä lapsiperheen reissulle. Mulle kerrottiin suoraan kysymättä, että halutessamme voimme saada lapselle matkasängyn tai sitten erillisen laidan varsinaiseen sänkyyn ja muutenkin oli todella tervetullut olo tuon taaperon kanssa. Olen kuullut myös, että toisella laivayhtiöllä ei matkasänkymahdollisuutta edes tarjota yli 1-vuotiaalle.

Buffassa käytiin syömässä sekä aamuisin että iltaisin. Aamupala oli tosi loistava siitäkin huolimatta, että toisena aamuna ei ollut croissantteja ainakaan enää siinä vaiheessa, kun me sinne ennätimme. Tokana yönä nimittäin meidän neitokauno oli viimeinen herääjä hytissä. Olimme kaikki luottaneet, että hän kyllä herättää meidät sen verran aikaisin, ettei mitään herätyskelloja tarvita. No olimme vähän jälkeen 9 syömässä, kun laiva oli satamassa 10:10 :D Iltabuffa oli ihan ok, ehkä olisi saanut rahoille enemmän vastinetta, jos itsekin olisin ruokajuomana nauttinut punkkua. Naudan entrecote oli oikein maukasta ja sopivan punertavaa. Muuten olisin ehkä kaivannut vähemmän ruokalatunnelmaa. Ymmärrän kyllä, että annospalat on siistejä, mutta jotenkin lämminsavulohi kuuluu minusta ottaa isosta lohifileestä. Nyt ne olivat vähän kuivahtaneita annospaloja. Kyllä se maistui, mutta silti. Ehkä olisin saanut enemmän irti, jos mieliruokiini kuuluisi mädit ja kalat noin yleensäkin. Kranttu mikä kranttu :D Jälkkäribuffa oli oikein mainio, mutta kahvi oli kuraa. En tiedä oliko se seisonutta vai mikä oli vialla, mutta ei se herkkua ollut. Terminaalin kahviossa kerroksessa 4 (Katajanokka) sen sijaan kahvi oli tajuttoman hyvää ollakseen kanttiinikahvia. Saisi kaikki huoltsikat ja muut käydä siellä vähän tutkimusreissulla!! Pienistä puutteista huolimatta ruokakokemus jäi plussan puolelle, arvosana sekä aamu- että iltabuffalle yhteensä voisi olla 8+ :)

Lasten leikkipaikka laivalla oli viime vuonna uusittu ja se oli HopLop -tyyppinen pallomeri yhdistettynä kiipeilyteline-/liukumäkihässäkkään. Joskus isommat lapset unohtivat pikkuset eikä oikein varoneet. Tuolla oli ikäraja 3-8v, mutta kyllä meidän 2v meni siellä ihan näppärästi. Tietysti kun itellä oli "alaikäinen" niin ei voinut sitten huomauttaa kenellekään näistä 10-12v leikkijöistä... Leikkipaikka oli vähän hankalasti löydettävissä. Se oli erään kahvion "takana". Oli siinä paikassa sitten etunsakin, kun ei lapset juoksennelleet kulkukäytävillä tms. Leluja oli ihan vauvaikäisille alkaen, joten pientenkin kanssa sieltä löytää jotain, jos ei vielä pallomeri ole ajankohtainen. Ville Viking nähtiin viimisenä iltana ja meidän tyttö ihastui ihan kympillä :) Hän pääsi toki myös yhteiskuvaan Villen kanssa ja se kuva on nyt meillä matkamuistona :) Ei yhtään arastellut isoa pehmohahmoa, vaikka ensin näin ajattelin :)

Tukholmassa oli minulla ajatuksena etsiä kulttuuritalo ja siellä se lasten tila, mutta lopulta päädyimme kävellen vanhaan kaupunkiin ja koska pirpana nukahti rattaisiin, me suuntasimme viluissamme kahville. Oli aika kylmä tuuli ja mun ainoat tähän tilaan sopivat kengät oli mokkaiset korottomat saapikkaat, jotka tietysti loskassa kastuivat alta aikayksikön. Kävimme sitten tosiaan kahvilla höpisemässä samalle laivalle sattuneen serkkuni ja hänen miehensä kanssa. Meni se aika rattoisasti niinkin :)

Ei kommentteja: