perjantai 24. huhtikuuta 2015

Viikon puuhailuja

Viikkoon on mahtunut paljon kaikennäköistä mukavaa aktiviteettia! Monena päivänä aurinkokin on näyttäytynyt. Ei huono :) Tosin eilen aamulla taas sai herätessä huomata lumisen maan, mutta se lumi onneksi suli puoleen päivään mennessä. Juuri tällä hetkellä näyttää tulevan rakeita :D

Koska maalla asutaan, niin pihahommia riittää. Joskus viikko kaksi takaperin aloin perata meidän yhtä kukkapenkkiä, kun se on kasvukaudella sellanen heinäpelto. Revin sen ihan auki ja iskin perennat takaisin. Katsotaan kävikö pahasti, kun kuitenkin oli aika kylmiä kelejä tämän jälkeenkin. 


Meidän pihassa on tosi paljon koivuja ja vaikka syksyllä saatiinkin lehdet haravoitua, pääsi näin keväällä haravoimaan puista irronneita risuja. Niitä riitti!


Eepun kanssa tuli pelailtua Kaninloikka -peliä, joka on hänen ehdoton suosikkinsa tällä hetkellä. Otettiin kahden pelin "ottelu" ja Eepu voitti molemmat ottelut. Ihana nähdä lapsen ilo :) Tykkään pelata lasten kanssa ja odotan innolla sitä päivää, kun voidaan koko perheen kesken pitää peli-iltoja ja sen semmoista. Ennen sitä nautitaan muista perheen kesken tehtävistä jutuista ja pelaillaan taitotasojen mukaisesti esimerkiksi pienempien lasten päikkäriaikaan.


Mulla on tapana ostaa banaaneja, kun lapset pyytävät. En osta paljoa kerralla, mutta silti niistä yleensä kaksi pääsee tummumaan. En tiedä, onko se Eepulta tarkoituksen mukaista olla syömättä banskuja ja odottaa vain tummenemista. Tummat banaanit nimittäin tarkoittavat banaanilettuja! Aiemmin tuli tehtyä banaanikakkua, mutta on nämä letut ehkä vähän terveellisempiä. Nämä valmistui seuraavasti:

Rahkabanaaniletut:
2 ylikypsää banaania
3 kananmunaa
250g rahkaa
n. 0,5dl puurohiutaleita (ei niitä pussipuuroja)
n. 3/4 dl jauhoja (käytin ohraa itse)
Vähän kanelia ripotin mukaan, kun pidän mausta

Kaikki sauvasekoittimella/blenderillä sekaisin ja annetaan taikinan turvota hetki. Siitä taikinasta tulee melko jämäkkää. Paistetaan pienessä määrässä öljyä miedolla lämmöllä :)Olen nyt päässyt parina iltapäivänä nauttimaan lenkistä ihan itseni seurassa, kun Tee on nukkunut pitkiä päikkäreitä kotona ja Miekkonen on päässyt ajoissa kotiin. Naapurin pellolla kohtasin komean näyn, kun sinne oli asettunut joutsenpari. Toivottavasti ymmärtävät, että se pieni lätäkkö kuivuu ja järvi on tuossa muutaman kilometrin päässä. Ei oikein kannata pesää tuohon rakentaa.


Luontokuvaaja-Laura vauhdissa. Keskellä soista metsää oli tuommoinen hieno kivi. Pitihän se kuvata, koska...noh..kivi :D


Kotiin palatessa oli hieno iltarusko!


Innostuin leikkimään varjolla... Saturday night fever! :D

Ei kommentteja: