torstai 9. huhtikuuta 2015

Pääsiäistä ja keväänmerkkejä


 Pääsiäinen oli ja meni. Tuli oltua ihan kotosalla ja syötyä hyvin. Testasin perjantaina fenkolilla maustettua kanaa ja siitä tuli kyllä hyvää!! Jälkkärinä oli tuommoista sitruunakääretorttua. Sunnuntaina tein sitten lammaspataa, jollaista olin syönyt viime vuonna mun isäni luona. Ei siitä ihan yhtä hyvää tullut, mutta oikein maukasta kuitenkin. Mä en ole yleensä mikään lammasfani, koska usein se liha maistuu villalta. Tuossa mun padassa niitä lihoja marinoitiin pari päivää piimässä ja noissa ei mitenkään pahasti tullut se villainen maku läpi.

Kevään merkkejä on tullut bongailtua liikkeellä ollessaan. Varsinkin aurinkoisina päivinä tuntuu, että energiaa riittää ja mieli haluaa ulos, sisähommista viis!


Leskenlehtiä bongasimme Eepun kanssa pyöräreissulla. Näimme myös kolme perhosta, joista yksi oli sitruunaperhonen ja kaksi muuta joitain oranssi/musta -sävyisiä. Ne eivät pysähtyneet, joten emme saaneet tarkkaa värimääritystä tehtyä :)


Lumi sulaa hurjaa vauhtia ja lenkillä on mukava käydä valoisaan aikaan!


Tiedättekö Zen Cafen biisin "Mies, jonka ympäriltä tuolit viedään"? Siinä lauletaan miehestä, jonka hiukset on niin kuin heinäpelto talven jälkeen huhtikuussa. Tuossa yläpuolella olevassa kuvassa on nyt se heinäpelto talven jälkeen huhtikuussa.


Tommonen pieni toukkaparka mönki tiellä. Liekö päässyt sellaiseen paikkaan, ettei kylmä kuoleta...Palokärki etsinyt murkkuja tai vastaavia öttiäisiä. Näitä oli kolmessa puussa aika lähekkäin.

'

Meillä ei leikkimökki saakaan pintaan perinteistä punamultaa vaan ihan perinteistä mu(l)taa...Liun kummit tulivat pääsiäisen aikaan kahvittelemaan, joten tehtiin Eepun kanssa gluteeniton ja maidoton kakku. Tuo vaahto on soijakermaa ja oli ihan mielenkiintoinen tuttavuus. Marenkipohjan olinkin tehnyt etukäteen. En vain tiennyt kuinka paljon "kosteutta" marengin päälle tulisi laittaa, että sitä olisi helppo leikata. Laitoin liikaa, sillä vaahdon alle laittamani persikkasose lillui pitkin tarjoilualustaa siinä vaiheessa, kun kävimme pöytään. Toki täyttämisestäkin oli siinä vaiheessa jo nelisen tuntia.


Kävimme tänään torilla ja piti ostaa perinteinen markkinarinkeli. Tuoksuu mielettömältä! Tuossa yläpuolella pussissa on kuivattuja mansikoita ja melonia. Älyhyviä!! Syötiin lounaaksi torikioskilla vuoden ekat vedyt/atomit. Oli maukasta :) (vety on siis lihapiirakka, jonka välissä on keitetty kananmuna ja kinkkua, atomi on lihapiirakka, jossa on joko kananmuna tai kinkkua)


Ja koska lapset alkoi tappelemaan tossa kuivahedelmäkojulla, kojumyyjä antoi meille vaahtokarkkipötkön kaupan päälle... WHAT!! Onneksi muksut eivät alkaneet kärttää karkkia vaan Eepu tyytyi toteamaan, että sitä saa syödä sitten lauantaina, kun on karkkipäivä.

Ei kommentteja: