lauantai 6. joulukuuta 2014

Välivoitto opiskelupuolella saavutettu!

Tällä viikolla meinasi epätoivo iskeä, kun perjantain tenttiin ei meinannut millään löytyä lukuaikaa. Miekkosella oli maanantai-iltana harrastus ja sitten hän palasi isyysvapaalta keskiviikkona töihin ja tuli pitkä päivä. Tiistaina ehdin muistaakseni hieman lueskella ja sitten keskiviikkona, kun sain likat nukahtamaan. Kovin tehokastahan tuo iltalukeminen ei ole - varsinkaan, jos on ollut yhtään hektisempi ilta. Aivot on niin sipissä, ettei tieto tartu. Sitten mun äiti tuli torstaina, jolloin sain jonkin verran luettua.

Meillä opettaja oli antanut 25 kysymystä ennakkoon ja niistä tuli 6 tenttiin, joista 5 piti vastata. Se vähän helpotti luku-urakkaa ja itseasiassa opettaja on aika fiksu tehdessään noin - tuolla tavoin sitä opettelee ne kurssin pääasiat ja pystyy ehkä jäsentelemään tiedon päähänsä paremmin kuin tilanteessa, että lukee luentomateriaalin, 10 artikkelia ja tenttikirjan.

Eilen oli tentin lisäksi esitys ennakointi innovaatiotoiminnassa -kurssilla. Se meni omalta osaltani ihan keturalleen. En muista, että oisin koskaan vetänyt yhtä huonoa esitystä. Hyvä jos kaksi järkevää lausetta tuli suusta. Noh, oma moka, itepä olin kalvoni tehnyt. Olisi pitänyt jäsennellä niitä vähän fiksummin. Ryhmän kanssa oltiin kehitelty yritysten väliseen koulutusliiketoimintaan tulevaisuuden koulutusmahdollisuuksia perustuen erilaisiin tulevaisuustutkimuksiin ja skenaarioihin. Jokainen koulutusehdotus oli omalla kalvollaan ja jokaisessa oli vähän erityylillä laiteltu perusteluita miksi aihe on tulevaisuuden kannalta tärkeä. Meillä oli kalvojen alussa teemoiteltu työelämämuutokset muutaman eri teeman alle ja nyt jälkikäteen ajateltuna olisi pitänyt joka kalvoon ottaa ne muutokset teemojen mukaisessa järjestyksessä ja käyttää lisäksi PESTE-menetelmää jollain tapaa järjestelmällisesti niissä kalvoissa. Nyt kaikki oli vähän ripoteltuna sinne tänne ja esitys ei ollut johdonmukainen. Oppipahan taas ensi kertaan jotain.

Mutta tuo tentti sitten. Lähdin heti edellä mainitun esityksen jälkeen lueskelemaan yhden opiskelukaverin kanssa ja me oltiin tosi tehokkaita. Luettuamme kysymyksiin tehtyjä vastauksia käytiin ne vielä suullisesti läpi. Oli aika varma olo, kun menin tenttisaliin ja kysymykset nähdessäni tajusin osaavani vastata niihin kaikkiin edes jossain määrin. Oli niin voittajafiilis. Olin nimittäin tällä viikolla ihan varma, että en saa mitään järkevää paperille, kun en ehdi käymään matskuja edes pintapuolisesti läpi. Onneksi kaikki kääntyi nyt parhainpäin :)

Saas nähdä mitä käy alkuviikon venäjän tentin kanssa. Yhdeksän kappaletta sanastoineen ja kielioppeineen sekä aakkoset kaunolla pitäisi osata. Olen lukenut ehkä kolme kappaletta tuossa alkusyksystä. Hirveen vahvat fiilarit :D Ja sanottakoon vielä, että kyseessä siis alkeiskurssi eli ei ole edes mitään perusosaamista, jonka avulla voisi repiä säälipisteitä :D Huomenna ois tarkoitus syventyä venäjän kieleen, kun lapset menee päiväksi isovanhempien hoteisiin.

Ei kommentteja: