perjantai 26. joulukuuta 2014

Meidän joulu

Meidän joulu sujui rauhaisasti kotona. Aamupalan jälkeen hipsittiin porukalla joulusaunaan ja sen jälkeen lounaaksi oli riisipuuroa, kuten edellisessä postauksessa mainitsinkin. Eepu sai mantelin. Tämän jälkeen laittelin Liun unille ja Eepu lähti Miekkosen kanssa käymään haudoilla. Itse jäin puuhaamaan ruokia kuntoon. Oli ihanan terapeuttista, kun sai rauhassa laittaa.


Meidän kuusi oli tänä vuonna väriltään kultaa, hopeaa, valkoista ja olkea. Aiemmin meillä on ollut kulta-punainen kuusi, mutta nyt kaipasin vaihtelua. Eepu meinasi sinne laittaa punaisia palloja, ennen kuin ehdin visioni selittää. Koristelun jälkeen myöhemmin sinä päivänä Eepu totesi Miekkoselle viekkaan velmulla ilmeellä "Jos mie laittaisin tohon kuuseen punasen pallon, niin äiti varmaan raivostuisi" :D Oli jokseenkin huvittavaa. En mä nyt niin fanaattinen kuusen suhteen ollut, että väärän värinen pallo ois saanut mut raivon partaalle :D Mut tytön ilme oli kyllä sellanen et huumori oli silläkin mielessä :)

Jouluista tunnelmaa olkkarissa

Ruokapöytää innostuin tänä vuonna somistamaan enemmän kuin aiemmin. Perinteisesti olen ostanut sellaisen valmiin kukka-asetelman pöytään, mutta tänä vuonna ostin mun lempparikukkia tulppaaneja ja neilikoita ja sekaan kävin hakemassa metsästä havuja. Tuli mielestäni kaunis kimppu. Lisäksi koristelin havuilla ja puolukanvarvuilla servettirullat, joiden sisällä oli aterimet. Kynttilät jätin tänä vuonna pois pöydältä. Niiden sijaan oli punaisia kuusen palloja ja muita koristeita. Mä tykkäsin kovasti meidän kattauksesta ja oli ihanaa päästä vähän toteuttamaan itseään.


Meillä on aika pieni ruokapöytä, mutta kun osa tarjottavista laitettiin sivupöydälle, mahduttiin kaikki seitsemän ruokailemaan.

Pähkinäinen viikuna-avokado salaatti granaattiomenalla. Onnistui ja tykkäsin väreistä!

Kahvin kanssa lahjojen jaon jälkeen oli tarjolla puolukkamoussekakku. Puolukka ei ollut liian hallitseva makuna. Itselleni ehkä jopa liian pliisu, mutta koska kaikki ei tykkää puolukasta, tuo oli oikein hyvä ;)
Kun lapset oli saatu nukkumaan ja keittiö raivattua, sain kuin sainkin käpertyä sohvannurkkaan kirjan kanssa!! Tuli sitten yhdessä vuorokaudessa lukaistua koko kirja - 317 sivua. Voi kunpa joskus tenttikirjatkin etenisi yhtä jouhevasti ;)

Miten teillä sujui joulu? Oliko jotain uutta kokeilussa joulupöydässä? 

Ei kommentteja: