sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Jouluisia makoisia muistamisia

Innostuin tänä vuonna antamaan lahjaksi itsetehtyjä herkkuja. Ei vain siksi, että niiden tekeminen on kivaa, vaan myös siksi, että porukalla on jo aika paljon kaikkea ja syötävät lahjat ei jää nurkkiin pyörimään. Olettaen tietysti, että sattuu pitämään niistä. Toisaalta, jos ei pidä, ne voi antaa eteenpäin.


Tuli tehtyä wiener nougattia:
150g maitosuklaata (Panda)
150g tummaa suklaata (Panda)
300g nougattia (Marabou double nougat)
100g mantelilastuja

Paahda mantelit. Sulata suklaat ja nougatit mikrossa. Sekoita paahdetut mantelit suklaamassaan. Kaada sopivaan, n. 20x20 kokoiseen astiaan. Jäähdytä esim. pakastimessa ja leikkaa sileäteräisellä veitsellä massan kovetuttua. Täysin jäistä ei kannata heti lähteä leikkaamaan vaan varttua hetki, että aavistuksen pehmenee. Säilytä jääkaapissa. Muuten sotkeutuu sormet ;)


Piparminttumarenkeja meni myös pakettiin:
3 valkuaista
2dl siro sokeria
1/4 tl piparminttu-uutetta

Punaista pastaväriä

Vaahdota valkuaiset, lisää sokeri vaahdotuksen loppuvaiheessa ja samoin piparminttu-uute. Tee pursotinpussiin raidat punaisella pastavärillä ja laita marenkimassa pussiin. Pursota haluamasi kokoisia marenkeja leivinpaperin päälle pellille. Uunissa vajaassa 100 asteessa 3-5h. Itse laitoin leivinuuniin ja nuo kun oli aika isoja, pidin sen 5 tuntia. Lämpö oli about 95 astetta.

Näiden lisäksi muistin ystäviäni mm. saaristolaisleivällä :)


Ei kommentteja: