perjantai 7. marraskuuta 2014

Linnuille talvievästä

Meillä on tuolla takapihalla tammi, jonka oksasta roikkuu lintujen ruokalauta. Viime talvena siellä kävi monia lintuja närhistä talitinttiin ja punatulkusta sepelkyyhkyyn. Meiltä näkee sisältä laudalle mm. keittiönikkunasta ja se on hauskaa hupia seurailla mitä lintuja siellä vierailee. Olikin hauskaa lopputalvesta tajuta, että Eepu oikeasti tunnistaa eri lintuja - ainakin närhen, talitintin ja muistaakseni varpusen.

Päätettiin aloittaa talviruokinta tällä viikolla. Käytiin Liun kanssa ostamassa eväät Eepun ollessa kerhossa ja sitten toisena päivänä ulkoilun alkajaisiksi asennettiin ruokapaikka talvikuntoon. Talipalloja ja siemensekoitusta - siinä meidän eväät linnuille. Toivottavasti tykkäävät :)


Joko teillä on aloitettu lintujen talviruokinta? Ruokkiiko teidän perhe talvisin lintuja?


2 kommenttia:

Emonen | Tipulassa kirjoitti...

Monen kerrostalovuoden jälkeen mekin pystytettiin tänä vuonna lintulauta ja taaperon lempipuuhaa on nyt lintujen tarkkailu ikkunasta. :)

Laura/Ikimuistoista kirjoitti...

Se on kyllä aina niin ilahduttavaa, kun lapsonen huomaa linnut syömässä. Samalla tulee puolivahingossa höpöteltyä eri lintulajeista ja siitä miten pienemmistä pidetään huolta :)