maanantai 17. tammikuuta 2011

Kierrätysaskartelua ja viikonloppua

 Koska mieheni piti "poikien illan" lauantaina, oli minulle annettu hienovarainen vihjaus etsiä itselleni paikka viikonlopuksi. Oli kyllä oikein mukavaa pitkästä aikaa mennä käymään kaverilla, jolla on 3kk vanha tyttö. Tuli samalla nähtyä mikä sitä itseäänkin kohta puolin odottaa :) Matkustin pitkästä aikaa junalla, kun laskimme mieheni kanssa sen tulevan huomattavasti edullisemmaksi kuin autolla ajaminen. Minun piti siis päästä Uudeltamaalta Etelä-Karjalaan. Sitä paitsi, pystyin nukkumaan junassa ja tekemään muutakin. Autolla ajaessa pitäisi koko ajan olla skarppina. Tässä tilassa tuo autolla ajaminen ei muutenkaan ole mitään herkuinta hommaa.

Kaverillani on syntymäpäivät ja nimipäivät nyt lähiaikoina, niin ajattelin muistaa häntä hieman. Tässä oli nyt se ajatus tärkein asia, ei niinkään lahjan rahallinen arvo. Tein itse enkä ostanut kaupasta. Se olkoon se tärkein ajatus ja arvo. Askartelin nimittäin sytykeruusuja. Ystävälläni on sekä puulämmitteinen sauna että takka, joten sen puoleen on ihan käyttöön tuleva lahja.Askartelumateriaalina oli aivan tavallinen kananmunakenno.


 Revin kuppiosat erikseen ja lopusta kennosta revin pitkiä suikaleita, jotka rullasin kuppiosan keskelle. Täytin kukkia lisää pienemmillä kennon paloilla. Minulla oli 12 munan kenno, josta sai 10 ruusua.


 Tämän jälkeen oli se haastavin vaihe eli steariinin sulatus kattilassa vesihauteessa. Minulla ei ole askartelukattilaa, joten uhrasin yhden vanhan hillopurkin tuohon hommaan. Kattila puolilleen vettä. Hillopurkkiin n. 2/5 osaa vettä. Hillopurkkiin pilkoin kolme pitkää punaista pöytäkynttilää. Jos minulla olisi ollut kynttiläjämiä, ne olisivat olleet mitä parhaimpia tähän. Nyt se kierrätysidea hieman kärsi, mutta ei anneta sen haitata. Kynttilämassa suli ja sydänlangat pysty noukkimaan pois. Ruusut dipattiin yksitellen steariiniin. Käytin dippauksessa apuna muovisia pitkiä ruuanlaittopinsettejä. Metalliset isot pinsetit toiminevat hieman paremmin, sillä uskoisin puhdistamisen olevan hieman helpompaa. En myöskään ihan kauheasti tykännyt liata steariiniin ruuanvalmistusvälineitä, mutta onneksi sain ne puhtaaksi. Yhteensä dippasin yhden ruusun kolmesti. Näin sain ruusuihin pienen punaisen vivahteen.


 Ruusujen lisäksi vein ystävälleni lakritsipussin. Hän tykkäsi lahjasta. Ainakin oli erilainen, jos ei muuta ;)

 Lauantaina kävimme ystäväni kanssa kirppareita kiertelemässä ja syömässä Lappeenrannan Wanhassa Makasiinissa. Kirppareilta ei jäänyt käteen muuta kuin jonkun sinne myyntiin valmistama lasten tyyny. Ostin sen vauvan pinnikseen. Wanhan Makasiinin ruoka sen sijaan antoi paljon! Se oli todella herkullista. Suosittelen. Tuossa alla on kuva ihanasta jälkkäristä; mutakakkua, jäätelöä ja puolukkahilloa. Tuo puolukka oli aika erikoinen veto tuohon ja kyllä se siihen sopi. Itse tosin tykkään enemmän perinteisestä tuhti suklaa + vanilijajäätelö yhdistelmästä. Mutta voin suositella erittäin lämpimästi. Myös puitteet olivat viihtyisät ja palvelu erinomaista.


Ei kommentteja: