tiistai 31. maaliskuuta 2015

Keväisiä askartelujaPerinteisten virpomavitsojen lisäksi askarreltiin tyttöjen kanssa rairuohokupposet.
Nämä onnistui todella hyvin 2- ja 4-vuotiaiden kanssa ja molemmat saivat tehdä oman näköisensä eikä minua tarvittu oikeastaan kuin avustamaan silmien taustalappujen irroituksessa ja alkuvalmisteluissa. Toki Liun vieressä olin askartelun ajan ja autoin tarvittaessa liimauksessa, esimerkiksi tuo tipun pää meinasi mennä välillä niin, että liimapinta oli sormissa kiinni ja liimaton tuossa taustapaperissa. Silmät, nokat ja silkkipaperit hän kiinnitti täysin itse. Eepu oli hyvin omatoiminen. Hänelle minun ei tarvinnut muuta kuin leikata maitopurkin pohja aihioksi. Alkuvalmisteluina oli siis maitopurkkien pohjien irroitus (noissa oli 5-10cm korkuinen purkin pohja) ja Liulle hapsutin tuon "taustaruohon" valmiiksi. Silkkipapereita leikkelin valmiiksi, jotta ryttäily oli mahdollisimman juohevaa ja nuo tipujen ympyrät (päät ja vartalot) oli mun tekemiä. Eepu nyt olisi osannut ympyrät leikata itsekin, mutta tällä kertaa tein nuo molemmille valmiiksi. Saivat sitten itse päättää miten ympyröitä käyttivät.


Viimeksi askartelukaupassa käydessämme ostettiin Eepun kanssa huovutusneulat ja villaa. Piti sitten testata. Tehtiin pääsiäismunia. Tuo siloteltu ja perinteinen on minun, Eepulla oli astetta rokimpi ja rouheampi tyyli. Innostuin tuosta neulahuovutuksesta enemmänkin. Pitäisi käydä hakemassa vähän luonnollisempia sävyjä, niin voisin askarrella sellaisen "oksan", josta roikkuu erilaisia koristeita - luonnonsävyisiä huopamunia/-palloja ja muutamia kristalleja. En kyllä tiedä suoralta kädeltä, että mihin sen sitten sijoittaisin... Noh, katsotaan, jos saan sen joskus tehdyksi :)


Tämä oli myös hauska askartelu. Tytöt tekivät kevään kunniaksi auringot. Samalla mietittiin, että mitä se aurinko saa luonnossa aikaan. Auringot on toteutettu niin, että pahvista on leikattu aurinko ja siihen keskelle piirretty ja leikattu reikä. Hieman reikiä suuremmat ympyrät (2 per aurinko) on leikattu kontaktimuovista ja toinen kiinnitetään ensin. Tähän kontaktimuoviin kiinnitellään silkkipaperin paloja ja kun kontaktimuovi on päällystetty, kiinnitetään toinen kontaktimuovi toiselle puolelle. Tätä aurinko-askartelua muistelimme istuttaessamme rairuohoa - mitä ne siemenet tarvitsivatkaan, jotta alkaisivat itää ja tuottaisivat satoa.


Ei kommentteja: