sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Opiskeluhommia

Perjantaina oli mulla taas koulupäivä - aiheena edelleen johtaminen ja asiantuntijatyö. Tytöt jäi tällä kertaa mummun (mun äiti) hoteisiin meille kotiin ja mä suuntasin koululle. Lähdin sen verran ajoissa, että kerkeisin printtaamaan luentomateriaalit ja pari ko. kurssin harjoitustyöhön liittyvää artikkelia ennen luentojen alkua. Ehdin, vaikka meinasi tekniikka pettää. Ei meinannut pelittää yhden artikkelin printtaus mun drive-kansiosta, vaikka muut tulostuivat ihan jees. Melkein alkoi keittää, mutta onneksi vain melkein. Kirjastonhoitajalta saadut neuvotkin oli alkuun luokkaa "nyt valitset tosta sitten ton printterin nro 1 ja painat, että printtaa"... sitten ei osannutkaan enää neuvoa, kun mainitsin osaavani yleensä printata ihan onnistuneesti. Melkein alkoi taas tollasten neuvojen kohdalla keittää, mutta pystyin hillitsemään itseni ;)


Luennot olivat itsessään ihan mielekkäät - aika hyvin tosin olisi pärjännyt lukemalla pelkät kalvot. Siellä oli kuitenkin sen verran antoisat keskustelut ja välitehtävät, että ei kaduttanut käyttää päivä istumalla luokassa. Sain myös opettajalta hyvää sparria mun harkkatyöhön ja siihen liittyvään graduuni. Mulle nuo luennot toimii usein semmosina boostaajina, että olen ihan intopinkeenä alkamassa tekemään kurssiin liittyviä kotihommia. Ideoita viriää päässä ja tietynlainen flow nostaa päätään. Tuosta flowsta oli itseasiassa puhetta luennolla ja sitä tuli verrattua huumeisiin. Sitä fiilistä haluaa ja jos sen menettää, tulee ärtymys. Itse huomaan tämän monesti, kun iltaisin kotosalla teen koulujuttuja. Miekkonen lähtee lasten kanssa pihalle vaikkapa tunniksi ja puolen tunnin kohdalla se flow alkaa tulla ja kun perhe tulee sisälle, olen parhaassa vireystilassa ideoineni. Kun tämä flowtila tämän myötä on mennyttä, saatan ärhennellä kuin mikäkin pikkulapsi. Tämän vuoksi pidänkin eniten viikonlopputekemisestä, kun perhe voi lähteä hetkellisesti muualle useammaksi tunniksi. Perheen läsnäolo ei olisi ongelma, jos meillä olisi tällä hetkellä työhuone käytössä. Nyt ei kuitenkaan ole ja näin ollen en pääse ovien taakse rauhassa tekemään muuten kuin muun perheen ollessa poissa.


Luentohetken piristys lounaan ja kahvitauon välissä

Tuohon harkkatyöhön kuuluu suurena osana teorian hakemisen ja se on tosi isotöinen homma. Monia artikkeleita pitää lukea ja etsiä juuri siihen omaan aihealueeseen sopivia aikaisempia tutkimuksia ja niistä virinneitä ajatuksia. Teorian lisäksi haluan omaan työhöni haastatella muutamia ihmisiä ja näitä haastattelukysymyksiä on fiksua pohtia vasta teorian ollessa suht hyvin kasassa. Deadline on 26.10., joten melkein päivittäin saa olla iltaisin sitä teoriaa naputtelemassa. Toki tuohon on vielä kuukausi, mutta kun parin viikon päästä alkaa toinen kurssi, josta on omat harkkansa, tuo on parempi saada hyvään jamaan mahdollisimman pian. Ja tietysti niiden haastatteluiden purkamiseenkin menee joku tovi. Yksi tentti olisi 16.10. ja venäjän kuulustelu muistaakseni 14.10. Ei siis ole epäilystä mitä puuhaan vapaa-ajalla ;)

Ei kommentteja: