maanantai 29. heinäkuuta 2013

Retki Joutsenon Kotieläinmetsään

Kävimme Lappeenrannan lomalla Joutsenon Kotieläinmetsässä kummitytön perheen kanssa.

Mainos lupaa paljon - 100 kotieläintä vapaana metsässä. Nettisivut ovat laadukkaan oloiset, joskin vuosi sitten päivitetyt. Hinnatkin ovat sivulla vanhat - sattumalta bongasin uudet (kalliimmat) hinnat appiukon keittiönpöydälle unohtuneesta ilmaisjakelulehdestä.

Ei anneta pikkuseikkojen hämätä - avoimin mielin siis lähdin retkeilemään.

Nettisivuilta olimme lukeneet, että metsässä on pöytä ja tuoli -ryhmiä levähtämistä varten. Otimme siis eväät mukaan, jotta voidaan siinä sopivassa välissä ruokailla (eikä tarvitse kuunnella turhaa kitinää). Mentiin heti aukeamisen jälkeen klo 10 ja lounasaikahan siinä aika pian kolkutteli... MUTTA... Eipä näkynyt pöytä ja tuoliryhmiä, ellei sellaiseksi lasketa yhtä mustanpuhuvaa valkoista muovituolia ja kiikkanaa pikkupikkupikkupöytää, jotka olivat vierekkäin keskellä varvikkoa. Ei siis taidettu lounastaa (3 aikuista ja 3 lasta (plus yksi vaunuilija)). Kuuntelimme siis "nälkä nälkä nälkä" kitinää ja jäi varmaan kaikilta semmonen tietynlainen elämyksellisyys kokematta. Annoin Eepulle herneitä pussista ja samantien oli muutama TODELLA röyhkeä kilipukki änkemässä rattaiden tavarakoriin ruuan toivossa. Eivät paljoa välittäneet, että meillä oli myös eläimille tarkoitettuja leipiä, joita sitten paniikissa yritettiin niille tarjota, etteivät Lyytin päälle kävisi. Nuo eläimille tarkoitetut leivät oli ostettu (jepjep, rahaa sai laittaa joka juttuun) lipunmyynnistä ja ne oli aivan pehmeitä. En tiedä onko nyt jotain uusia tutkimuksia tullut, mutta kun itse aikoinaan pyörin talleilla, ei eläimille saanut syöttää pehmeää leipää. Mutta ei siis kannata rapistaa siellä puistossa yhtään mitään, ellei halua koko vapaana kulkevaa lintu- ja kilipukkilaumaa ympärilleen.
Nettisivuilla oli myös mainostettu jättitrampoliineja keskellä metsää. Eepu odotti sitä innokkaasti, mutta jouduin eväämään pääsyn, koska ne olivat ihan järkyttävässä kunnossa. Turvaverkko oli repaleinen ja trampoliinin päällä kauheasti roskaa. Jonkun verran roskaa toki tulee tuommoisessa metsikössä väkisinkin, mutta tuo näytti juuri siltä, ettei sitä oltu hetkeen putsattu.


Eläimet itsessään olivat hellyyttäviä. Tosin tuosta sadasta oli ehkä 50 pupua ja 50 kanalintua, muutama muu sitten lisäksi. Possut, emut(?) ja alpakat olivat aitauksissa ja niitä oli mukava katsella, kun eivät tulleet kilipukkien tyyliin "iholle". Eepu tykkäsi pupuista, joita oli kiva ruokkia sillä leivällä.

Tuonne puistoon sai avaimen lipunmyynnistä, joka oli 500m päässä lohilammikolla. Järkytyin hieman, kun puistosta et päässyt myöskään pois ilman sitä avainta. Liekö edes laillista tommonen, kun on selkeä turvallisuusriski. Aidan päällä meni sitä paitsi vielä piikkilanka, että siitäkään ei hätätilanteessa yli mennä.

Vessa löytyi. Vähän likainen, mutta kyllä siinä kävi.

Eväät syötiin sitten lopulta siinä lohilammikolla pienessä kodassa. Kodan roskis oli muuten täpötäynnä, vaikka paikka oli auennut vajaa pari tuntia aiemmin. Ilma oli sateinen, joten ei se roskis ole voinut sinä päivänä siihen pisteeseen päästä.

Pääsylippu aikuiselta oli 8€, lapselta 6€ ja se leipäpussi oli 2€.

Pikkusen oli kyllä rahastuksen makua tuossa noin yleisesti ottaen. Paikat vähän rempallaan, ei välttämättä ihan turvallista kaikki, pikkusen likasta, jne.

En mä nyt odottanutkaan mitään kliinistä paikkaa, kun eläinpihasta on kyse, mutta jotain tasoa sentäs. Eläinten söpöydestä huolimatta meidän perhe taitaa jättää tuolla vierailut muille. Mennään silittelemään otuksia semmosille tiloille, jotka ei aiheuta aikuiselle ihan näin paljon pahaa mieltä.

www.korpikeidas.fi

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Metsässä on MONIA pöytiä

Laura kirjoitti...

Se on hyvä, jos nyt on. Silloin kun kävimme, pöytiä ei ollut. Bongasimme pari penkkiä sieltä täältä. Eipä siellä kyllä tullut mieleen eväitä alkaa edes syödä, kun ne vuohet olivat niin röyhkeitä. Toivottavasti ne on tänä vuonna olleet mukavampia.

Anonyymi kirjoitti...

valitettavasti jokainen vuohi on "röyhkeä"

Anonyymi kirjoitti...

Turhan negatiivinen oli kirjoitus kotieläinmetsästä. Metsähän on hyvää ohjelmaa lapsiperheelle.

Sisäänpääsy oli edullinen ja kahdella eurolla sai lisäksi pussin leipää elikoille annettavaksi. Piikkilanka metsää ympäröivän aidan päällä oli tosin hieman epäilyttävä ja lohia kuhisevat altaat ällöjä.

Mutta itse metsä oli hyvin toteutettu. Eläimet vaikuttivat tyytyväisiltä, koska niillä oli paljon tilaa mellestää ja kaivella. Aluksi yllätti, kun kukko ja kanit tulivat välittömästi kerjäämään ruokaa, mutta lähtivät menemään pari leipäpalaa saatuaan. Kilit olivat ahnaampia, mutta söpöjä nekin ja isommat lampaat oli suljettuna aitaukseen, kuten myös 2 isoa possua ja alpakat. Erityisesti marsuhäkki oli lasten suosiossa.

Kanit eivät ihan päästäneet silittämään, mutta ihan pieniä pupuja oli paljon kuten myös kananpoikia ja olivat söpöjä kaikki. Uhitteleva kalkkuna huvitti sekä lapsia että aikuisia.

Trampoliinit olivat hienot ja siistit. Pöytiä, tuoleja ja keinulautoja oli sen verran kun tarvitsi. Eihän tuonne eväitä tulla syömään, kun siellä ovat ne eläimet eväät jakamassa. Eikä metsässä niin kauaa viihdy että nälkä ehtisi lapsilla yllättämään.

Suosittelen tätä matkailukohteena lapsiperheille!

Laura/Ikimuistoista kirjoitti...

Hyvä kuulla, että siellä on meno parantunut sitten kesän 2013, jolloin itse kävin siellä. Silloin kun kävimme, oli pussissa olleet leivät osa homeessa. Kaksi euroa kuivasta leivästä on minusta kyllä aika iso hinta....

Silloin paikan kotisivuilla oli maininta, että alueella on pöytiä omien eväiden syömistä varten. Äsken kävin kotisivulla ja ne olivat tämän kahden vuoden aikana muuttuneet. Ei siis ilmeisesti edelleenkään sovi retkikohteeksi niin, että siellä olisi eväät matkassa, jos eläimet on tulossa jaolle. Kotisivulla voisi mielestäni mainita, että alueelle ei kannata ottaa mihinkään kassiin edes piiloon yhtään mitään ruokaa.

Hienoa, jos trampat olivat nyt kunnossa. Viimeksi ne olivat likaisia ja turvaverkko todella rikki. Mukavaa, jos ovat kiinnittäneet paikkaan enemmän huomiota.

Itselleni riitti, että kilit röyhkeine käytöksineen tulivat sarvineen tökkimään rattaita, joissa nukkui parin kk ikäinen vauva. Ehkä kouluikäisten kanssa siellä voisi olla stressittömämpää.

Pitää kuulostella josko kuulisi lisää positiivista. Tähän mennessä negatiiviset kommentit ovat voittaneet 75%/25%.

Jännä muuten, että nyt kahtena kesänä on tullut anonyymin positiivinen kommentti. Ois kiva, että ois edes nimimerkki :)