maanantai 1. kesäkuuta 2015

Blogien kommenttikentät kuin leikkikenttiä - hyvät tavat hukassa!!


Arvosteletko kaupan kassajonossa muiden ruokaostoksia ja ulkonäköä? Kommentoitko leikkipuistossa vanhemmalle, miltä tämän lapsi näyttää? Kerrotko kanssaihmisille, kuinka rumia, ällöttäviä ja vastenmielisiä he ovat? Kehotatko ostarilla pyörivää nuorta tekemään itsemurhan?


"Vitun kaksnaamainen pullukka huora! Tajuutsä et kukaan ei lue sun blogii koska oot niin säälittävä, etkä saa ikinä munaa tolla naamalla ja parempi jos vaa tekisit jotai tolle naamalles... painu sinne vittuun mistä tulitki ja kato peiliin ja jätä ne pullat yms. pois ihan suosiolla. Oot sairas ja lihava lehmä! ammu ittes!"

""Kateelliset muuta keksi." väitätkö että joku olisi sinulle kateellinen? :D sinun elämässäsi ei ole mitään kadehdittavaa tai ihanteellista. Ruma, Läski, loismatonen joka kuluttaa yhteiskunnan rahoja."


"sun muodoillas et oo voinu sairastaa anoreksiaa, oot säälittävä huomiohuora jolla ei ole yhtään ystävää ja joka baarissa istuu yksin nurkassa turpa kiinni"


”Mietin kuvia katsoessa, kuinka Eve on tosi pullukka. Olet kertonut syömis ongelmista hänen kanssaan. Ei hän kyllä näytä yhtään siltä ettei ruoka maistu. No, tietty jos annat makeita välipaloja asia saa toisen näkökannan. Silloinhan ruoka ei enää maistu ja lihominen on taattu. Eikö neuvolassa jo puututa asiaan? Ylipainoinen lapsi noin varhaan on kyllä lihava nuori/aikuinen.” (Kyseessä on normaalipainoinen vauva.)

”Usein sanotaan, että geenien sekoittaminen tuottaa terveitä jälkeläisiä. Aina se ei kuitenkaan näy sattuvan kohdalle." (Kirjoittajan lapsen vammaisuudesta.)

"Vittu oot nolo tapa ittes"


"ootko harkinnu itsarii? Jos oot ni mitä sä tääl enää oot?"


Tuskin kukaan kenellekään menee tuollaisia kommentteja sanomaan päin naamaa. Miksi sellaisia pitää sanoa sitten virtuaalisesti? Mikä aivopieru pitää ihmiselle tulla, että päättää kirjoittaa moisia kommentteja. Jokainen varmaan on vahingossa lipsauttanut ääneen jotain, joka olisi ollut parempi olla sanomatta. Tekstiä naputtaessa on kuitenkin asia hieman toinen, sillä sen asian näkee kirjoitettuna ja on monta kohtaa, jossa ehtii miettiä mitä on tekemässä. Monesti kommenteista huokuu, että ne on kirjoitettu täysin loukkausmielessä. Loukkaavat kommentit ovat eri asia kuin kriittiset asialliset kommentit blogikirjoituksen aiheeseen. Mielipide-eroja saa olla, mutta niiden esittämisessä voi olla tahdikas myös nettimaailmassa. 
Minua harmittaa monen bloggaajan puolesta, kun (usein anonyymit) kommentoijat aukovat päätään bloggaajan TAI JOPA HÄNEN LAPSENSA ulkonäköön liittyen. Täytyy ihmisillä olla tylsä elämä, kun saavat tuollaisesta jotain iloa. Tai ehkä he purkavat pahaa oloaan. En tiedä. Surullista.

Itse pyrin kommentoimaan samoin kuin kommentoisin päin naamaakin. Monesti käytän hymiöitä, sillä en ole monenkaan bloggaajan kanssa tuttuja "oikeassa maailmassa" ja näin ollen ei voi olla varma, että vastapuoli ymmärtää sanaleikkejä tai muuta vitsailua. Kommenttini pidän aina rakentavina enkä koskaan lähde arvostelemaan bloggaajan tekemiä valintoja. Jos blogissa on pyydetty vinkkejä, en lähde besserwisseröimään vaan kerron lähinnä miten meillä on asiat onnistuneet. En ole monessakaan asiassa asiantuntija ja näin ollen en voi pitää omia tapojani toimia ehdottomina totuuksina ja ainoina oikeina tapoina. Ollessani bloggaajan kanssa täysin eri mieltä ja asia ei ole itselleni "tärkeä", olen hiljaa. Ja tärkeisiin asioihin otan kantaa kohteliaasti. Asiat voi tehdä tyylikkäällä tai nololla tavalla.


Nettimaailmassakin on hyvä pitää mielessä:

 "Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, on parempi olla hiljaa" 


Tipulassa-blogin Emonen päätti järjestää hienon SINÄ LOUKKASIT MINUA -kampanjan liittyen blogeissa tapahtuvaan kiusaamiseen. Itse en onneksi (vielä?) ole päässyt lukemaan ikäviä kommentteja omassa blogissani, mutta asian yleisyyden vuoksi eiköhän sekin päivä valitettavasti joskus koita. 

Ilkeät kommentit loukkaavat myös netissä. Me toivomme asiallista kommentointia blogeihin.

A girl with too many pictures  -  Ai karkkii!  -  Aiatar  -  Aikuistumiskipuja  -  All hearts are wonderful  -  Am I Invited  -  Annun elämä uusiksi  -  Arkilove  -  By Tinja Katariina  -  Elämänilon alkulähteillä  -  Elämää pyörätuolista käsin  - Emilia Christine  -  Enni Heidi  -  Ennin kengissä  -  Essi Maaninka  -  Fifty Way  - Haaveilen kaikesta  -  Haaveita ja oikeeta elämää  -  Harmaa ja muut iloiset värit  -  HeioonJenna  -  Hulivilini  -  Ida Parviainen  -  Ihanan karmea  - Ikimuistoista  -  Inku-chan  -  Inspiration  -  Jemppuu  -  Jenni's Lullaby  - Kaaosta ja kukkamekkoja  -  Kadun aurinkoisella puolella  -  KIDULT  - Kitujainen.com  -  Kotiäidin elämää  -  Kouluta Ite Paremmin  -  Kun äiti kelaa  - Kuvastin  -  Käenpesä  -  Lady of The Mess  -  Leveämmin hymyilevä perhe  - Chasing Happiness  -  Life à la Annika  -  Life is an illusion  -  Lifestyle by Maiju Kristiina  -  Love yourself first  -  Loyal Companion  -  Maalia kohti  - Mammalaiffii  -  Mansikkatilan mailla  -  Marjukka Katariina  -  Meidän Pieni Ryyni  -  Mieleni on maalaus  -  Minäkö keski-ikäinen?  -  Moonika Kristiina  - Munakoisoni ja minä  -  My life, with love Alesya  -  Nani - Be yourself  - Napsahduksia  -  Natalia  -  Never Give Up  -  Nightwish Diamonds  -  Nuori ajattelija  -  On my way  -  Operaatio Äiti  -  Optimismia ja energiaa  -  Outi's life  -  paint my house BLACK  -  Paiqo  -  Perhosia masussa  -  Pieni Lintu  - Pikku Bambin Blogi  -  Pinkit korkokengät  -  Privaattikamaa  -  Rakkaudella Hannele  -  Reborn Beast  -  Rouva Y  -  Ruusumäki  -  Saijis  -  Smagatsoff  - Something different by Emilia  -  Spread your wings  -  Syvältä  -  Tassuttelijan päiväkirja  -  Teijan Kauneus Blogi  -  The Blind Leap  -  The Diary of Mariella Elisabeth  -  The World According to Jani  -  Thrill Me Tonight  -  Tipulassa  - Touch the sky  -  Tuulanneli  -  Unelmia jahdaten  -  Unelmiin tai sinne päin  - Vilhelmiina Lyydia  -  Waldgeistory  -  Weekend Chic  -  XL elämää  -  Zeninan  -  Äiti ja melukylän lapset  -  Äiti on vihannes  -  Äiti yrittää

2 kommenttia:

Emonen | Tipulassa kirjoitti...

Kiva, että lähdit mukaan! :) Toivottavasti et saa blogiisi jatkossakaan negatiivisia kommentteja ja tämä ikävien kommenttien kulttuuri muutenkin alkaisi väistyä!

Laura/Ikimuistoista kirjoitti...

Toivotaan juu :)