tiistai 17. syyskuuta 2013

Haipakkaa haipakkaa

Kiirettä on pidellyt. Opiskelutehtäviä tulee tehtyä pitkälti silloin, kun lapset nukkuvat yhtäaikaa ja jos eivät nuku, niin silloin hoituu kotihommat toisen kanssa. Tulevana lauantaina olisi muutto. Ihanaa päästä muuttamaan sinne, missä tietää sen "loppuelämänkodin" sitten joskus sijaitsevan. Asutaan hetki appiukon talossa (ihan oman perheen kesken, appiukko asuu muualla) ja sitten jollain aikavälillä aletaan rakentaa sitä ikiomaa taloa.

Tuo esikoiseni on sitten hauska tapaus :) Puhumaan päästyään ei meinaa malttaa olla hiljaa... hän nappaa sanoja puheesta, joten sitä saa itse olla pirun tosi tarkka. Ja enää hän ei huuda äitiä tai isiä vaan äiskää tai iskää ;) Paras oli tuossa yhtenä päivänä, kun Eepu huusi "iskää, anna rahaa"... sitä piti miettiä, että minkä ikänen mukelo meillä olikaan. Säästöpossulle ruokaa kaipaili ;) Jos hän ei puhua pälätä, hän haluaa lukea, rakentaa legoilla, pelata pelejä, piirtää, laulaa/tanssia ja pihalla ajaa pyörällä. Kirjaimet kiinnostavat kovasti - monet kirjojen kansien kirjaimet luetellaan päivässä ja automatkoilla bongaillaan kirjaimia. Jostain syystä kirjain "P" näkyy aika useasti... Jos hän saisi päättää mitä telkkarista tulee, niin Muumi ja Titi-Nalle pyörisivät koko ajan. Uhmatakin hän osaa... E ei osaa, E ite, Äiti auttaa, Äiti lopeta, E ei mene, E ei tahdo, E ei muista, E ei ymmärrä, E ensin... Jännä juttu muuten, että tuo nuorimmainen ilmeisesti osaa puhua Eepulle. Monesti kuuluu "L ei tykkää tästä, E tykkää"...Paras lienee kuitenkin automatkat, kun meikäläinen yrittää laulaa ja takapenkiltä kuuluu "äiti älä laula, äiti ei osaa"... Totuus tulee lasten suusta vai miten se meni.

Nuorimmainen kävi viikko sitten neuvolassa. 64cm pitkä ja 6,4kg painoa noin suunnilleen. Hän osaa kääntyä, pyöriä akselinsa ympäri, pakittaa ja leikkiä kurkistusleikkiä. Hän haluaa jo kovasti istua, vaikkei suojaheijasteet vielä toimikaan. Kiinteistä ruuista maistuu kaurapuuro luumusoseella sekä porkkana, peruna, bataatti ja kesäkupitsa. Kuolaa tulee enemmän kuin laki sallii... liekö hampaita tekee hän. Jää nähtäväksi.

Tämmöstä meille :)

P.S. remontti valmis!

Ei kommentteja: